Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Belegningsstein gir flotte uterom med minimalt vedlikehold

Hvis du drømmer om en pen og lettstelt uteplass som kan brukes hele året, er belegningsstein blant de beste valgene du kan ta. Gjøres grunnarbeid og legging på riktig måte er du sikret en uteplass som varer i mange tiår uten at du trenger å gjøre særlig vedlikehold. Belegningsstein egner seg både i innkjørselen, som markterrasse, til stier i hagen, som innramming til blomsterbed og til ulike typer murer.

Det finnes mange ulike typer belegningsstein på markedet, men de mest populære variantene er de tromlede, der kanter og flater er slitte for å naturlig og rustikt utseende. Denne typen stein finnes i en rekke ulike fargevarianter som gir uteplassen et røft, men innbydende utseende der du ikke trenger å være bekymret for å få «riper i lakken».

_dsc2176.jpg

Multimix Flammet grå/koks fra Multiblokk, som er en tromlet stein.

Vil du ha et strammere, kanskje mer moderne utseende, finnes det selvsagt også en rekke andre varianter å velge mellom. Da snakker vi om stein som ikke har et slitt utseende, men som preges av jevne overflater og rette kanter. Det finnes også steiner med fasade kanter, samt avlange steiner som bidrar til et mer moderne uttrykk. For å finne akkurat det som passer for deg, anbefaler vi at du tar deg god tid og sjekker utvalget av stein fra våre leverandører.

Kombiner farger og lag mønstre

Uansett hva slags type stein du velger hos deg, er det mulig å kombinere ulike farger i samme miljø. På den måten kan du for eksempel lage mønstre eller definere ulike soner på uteplassen. Rød og grå stein er en klassisk kombinasjon mange setter pris på, men her er det bare å prøve seg frem for å finne det som passer for deg og dine behov.

Flere av våre leverandører har også buede steiner som gjør det enkelt å lage sirkelmønstre i steindekket – har du en stor innkjøring kan du for eksempel bruke dem til å lage et rundt bed som både er dekorativt og fungerer som rundkjøring. Andre mønstre er selvsagt også mulige å lage, men husk at det krever sitt av den som skal legge det. Intrikate mønstre kan være fint å se på, men vanskelige å legge.

framside-kalender-2020.jpg

Aas Baron gråmix fra Aas Betong.

Lag murer i alle fasonger og høyder

Murer i hagen er både dekorativ og praktisk da det gir deg muligheten til å dele av tomten, skjerme for innsyn eller å lage dekorative platåer. Noen murer kan du bygge med vanlige belegningsstein, men det er viktig at du setter deg godt inn i hvilke produkter som egner seg til akkurat den muren du ønsker deg.

En del stein egner seg for eksempel bare til hagemurer som er maksimalt 80 cm. høye, mens andre er beregnet til høyere murer og støttemurer. En mur som fylles inntil med masser som jord og stein må tåle store belastninger, og derfor er det svært viktig at du både velger riktig produkt og at jobben gjøres på riktig måte. Det er svært viktig at du både leser og følger leverandørens monteringsanvisning. Heldigvis, vil nok mange si, kan flere av steinene som egner seg for høyere murer og støttemurer, monteres uten støping. De har nemlig spesielle låsemekanismer som låser steinene fast til hverandre. Det sparer du tid på, samtidig som det gjør jobben en god del enklere for dem som ikke er vant til å jobbe med betong.

Alle våre leverandører kan for øvrig tilby steiner som lar deg lage buede murer uten ekstra arbeid med tilpasninger, steiner som gjør det mulig å lage mønster i muren, samt steiner som kan brukes til inn- og utvendige hjørner. Du skal også vite at det er mulig å felle inn lys i steiner både på bakken og i murer. Med innfelte lys kan du for eksempel lage ledelys langs en hagesti, lyse opp en fin støttemur eller bare skape en lun stemning når mørket faller på.

Vi snekres!