Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Brede gulvbord med struktur gir flere muligheter

Uavhengig av om kunden vil ha et rolig eller røft uttrykk på gulvet, finnes det muligheter innen parkett og høytrykkslaminat.

Gulvet er blant de største innvendige overflatene i en bolig og kan fremheve et rom på en helt spesiell måte. Derfor er det viktig at kunden tenker på valg av gulv på et tidlig stadium, enten det dreier seg om nybygg eller rehabilitering.

I dag finnes det flere valgmuligheter enn for bare noen år siden, og som fagperson er det viktig at du hjelper kundene å orientere seg i utvalget, slik at de kan ta et best mulig valg. Da oppfattes du som en bedre rådgiver, får mer fornøyde kunder og kan selge opp til mer kostbare produkter som igjen gir en bedre inntjening.

Børstet og håndskrapt – mer struktur på tregulvene

Gulv med struktur og mer rustikt utseende har blitt mer populært de siste årene, og egner seg vel så godt i moderne hus og leiligheter som på fjellhytter. Parkett med børstet overflate gjennomgår en maskinell prosess der gulvbordene behandles med roterende børster slik at årringene og strukturen i treverket kommer enda bedre frem. Børstede gulv er veldig behagelig og gode å gå på.

De mest rustikke gulvene er de håndskrapte, som både er dypbørstede og bearbeidet for hånd. Sluttresultatet er gulv med ujevnheter, sparklet kvist og fylte sprekker. Naturolje gjør at disse gulvene får en naturlig glød og at naturens unike karakter fremheves.

Børstet gulv_Overflate_Boen-3840x1200.jpg

Bilde: Børstet parkett gir et skikkelig røft utseende. (Foto: BOEN)

Håndskrapte og børstede gulv er dessuten litt mindre ømfintlige for hakk og riper. Børsting gjør bordene noe mer slitesterke ettersom den fjerner den myke vårveden,og eksponerer den litt hardere sommerveden. Hakk og riper vil heller ikke synes så godt på den røffe overflaten.

Høytrykkslaminat med struktur

Det er også mulig å få høytrykkslaminat med struktur. BerryAlloc har eksempelvis lansert høytrykkslaminat som både ser ut som og føles som et ekte tregulv. Det vil si at gulvbordene har trestruktur og en matt overflate som ser ut som et naturlig, oljet tregulv. Det finnes også gulv med trestruktur, men uten den matte overflaten. Disse anbefales til blant annet til offentlige miljøer da de er glattere og noe lettere å rengjøre.

Store formater for et rolig og eksklusivt preg

Et annet viktig aspekt når kunden skal velge gulv er format og størrelse. I dag finnes både parkett og høytrykkslaminat i større formater enn tidligere, og det leveres gulvbord med hele 30 cm bredde. Gulvbordene har også blitt lenger og enkelte parkett-typer fås med gulvbord på hele 2,7 meter

Hoytrykkslaminat_BerryAlloc-3840x1200.jpg

Bilde: Med 30 cm bredde og 2,4 meter lengde får kunden et storslagent uttrykk. På bildet vises Grand Majestic Katla Arctic. (Foto: BerryAlloc)

For den som skal legge gulvet betyr dette mer effektive arbeidsdager, ettersom du dekker et stort areal per bord som legges. For kunden betyr det et gulv med et rolig, eksklusivt preg, som gir dybde og en følelse av plass i rommet. Mønsteret i gulvet kommer også bedre frem ved å bruke gulvbord i store formater, og med parkett får du en større del av trestammen i ett stykke på gulvet.

Oppnå helhet ved å kombinere gulvtyper

Brede gulvbord blir ofte brukt i store rom, men kan fint brukes i mindre rom også. Dette handler nok litt om økonomi og prioritering av penger, da gulvbord i store formater som regel er mer kostbart enn gulvbord i standardstørrelser. Et godt tips for å få helhet til en lavere gjennomsnittspris, er å anbefale kunden brede gulvbord i rommene som brukes mest, og smalere bord i samme farge eller finish i rom som brukes mindre. Med parkett er det mulig å bruke 1-stav i stue og kjøkken, men 3-stav med samme treslag og overflatebehandling i soverom og liknende.

Hos Byggeriet har vi et stort utvalg innen både parkett og høytrykkslaminat. Du er alltid velkommen til en hyggelig prat med våre dyktige ansatte.