Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Bygg ny bod eller anneks på en dag!

En bod, uthus eller anneks er relativt raskt og enkelt å sette opp. Velger du en ferdigmodul fra Talgø får du en norskprodusert, solid bygning med universelt design.

Man kan nesten aldri få nok lagringsplass. Har du hage er det kjekt med en ekstra utebod der du kan lagre redskap, utemøbler og –puter og annet hageutstyr som potter, vannkanner, gressklipper, sykler, ved osv. Mulighetene er mange. Et anneks kan gi deg en hyggelig sommerstue for sene sommerkvelder, en separat vinterhage, ditt eget lille atelier eller ekstra plass til å ta i mot gjester. Du kan bygge inntil 50 kvadratmeter på egen tomt uten å søke, og en enkel bod eller et anneks bygger du på relativt kort tid selv.

Modulbaserte løsninger

Fra Talgø PlusConcept kan du få fleksible, modulbaserte løsninger i moderne design. Systemet er basert på ferdigbygde elementer som er enkle å montere. «Tommelfingerregelen er to personer i én dag for å montere et middels stort bygg», forteller marketingsjef i Talgø Heid Snekvik. Hun har selv satt opp en hagestue hjemme hos seg selv og anbefaler en løsning med innebygde skyvedører. «Før vi fikk det hadde vi besøk av både naboens katt, fugler og insekter. Alle sånne ting blir du kvitt med dør», sier hun og peker på en annen fordel med å kunne lukke igjen: På vinteren kan man lagre hagemøblene. «Ønsker man å etterisolere slik at man får utvidet sesongen kan man gjøre det senere». Selv har hun gjort om annekset til badehus – om vinteren huser det et SPA-bad.

Arkitekttegnede hagestuer av høy kvalitet

«Arkitektfirmaet Blom ByggDesign står bak det universelle designet på hagestuene fra Talgø, som passer like godt i et boligfelt som på hytta på fjellet», sier Heid Snekvik. Vinduene har løse sprossekassetter som du kan velge å bruke eller ikke, alt etter smak og behag. Det er også fullt mulig å overmale en hagestue i MøreRoyal® og ferdigmodulene har en stil som passer både klassiske og moderne hus og hytter.

MøreRoyal ® er robuste kvalitetsvarer bygget i materialer med lang levetid og med markedets beste råtebeskyttelse. «Derfor har vi også valgt skyvedører av god kvalitet. Solide, gode dører som ikke står og slamrer, som glir godt i skinnene og har flotte, stødige alu-profiler som samtidig er slanke. Store, kraftige karmer er ikke like fint på små bygg», sier Snekvik.

Dette må du tenke på av lover og regler

Selv om plan- og bygningsloven sier at man kan bygge inntil 50 kvadratmeter frittstående bygg på egen tomt uten å søke, er det likevel ditt ansvar å tilse at du bygger i tråd med lovverket og reguleringsplaner. Du må holde deg innenfor den maksimale utnyttelsesgraden på tomta di, og undersøke lokale regler for din kommune. På Direktoratet for Byggkvalitet sine nettsider finner du en veiviser du kan bruke for å sjekke om du kan bygge uten å sende byggesøknad til kommunen og nabovarsle. Bygger man noe som kommer direkte i utsikten til naboen, er det uansett alltid lurt å informere naboene om hva som skal bygges.

Skal du bygge gjesterom for overnatting må du søke kommunen. I kystkommuner gjelder dessuten egne regler for byggegrense mot sjø og hundremetersbelte. Ulike regler kan gjelder for hjemkommunen din og kommunen du har ferie- eller fritidsbolig i. Sjekk alltid lokale forhold før du setter i gang. Når bygget er ferdig må du gi beskjed til kommunen slik at de får tegnet det inn i kommunens kartdata.

Bygg selv på en dag

En helt klar fordel med å velge en ferdigmodul når du skal sette opp en bod eller et anneks, er tiden. Sammen med en annen setter du opp en hagestue fra Talgø i middels størrelse på én dag. «Grunnlaget er det aller viktigste. Rammen skrus ned i underlaget med 2 tom 4, og er du nøye med å få denne diagonal og vinkelrett, går resten veldig greit. Start i et hjørne og mål nøye, så kan veggene være oppe på et par timer», forklarer Snekvik. Hagestuene leveres uten gulv slik at du kan plassere den på det underlaget du eventuelt måtte ha fra før. Med ferdig behandlet treverk fra Møre Royal® får du et skikkelig og robust bygg med treverk produsert i Norge av skandinavisk furu. Byggesettet kommer komplett med alle beslag, skruer, festemidler, fugemasse, takpapp og alt du trenger, uten skjulte kostnader.

img_3975.jpeg
talgoe_hagestue_04b.jpg
dsc_4369_edit.jpg

Kontakt oss i Byggeriet for pris og gode råd om uteboder og anneks. Enten du vil bygge helt selv, kjøpe et standard bygg, sette sammen din helt egen løsning eller kjøpe enkeltelementer, får du det du trenger fra Talgø og flere andre leverandører hos Byggeriet.

For å slippe å søke må bygningen:

  • Være 50 kvadratmeter eller mindre.
  • Minst 1 meter avstand til nabogrensen.
  • Minst 1 meter fra andre bygninger på tomta di.
  • Ha maks mønehøyde på 4 meter.
  • Ha maks gesimshøyde 3 meter – målt fra ferdig planert terreng rundt bygningen.
  • Ha kun én etasje.
  • Ikke inneholde beboelsesrom som kjøkken, stue, soverom eller våtrom, eller brukes til overnatting.
  • Ikke plasseres over vann- og avløpsledninger.
  • Ha en viss avstand til for eksempel sjø, vei og jernbanespor.

På byggmodul.talgo.no finner du Talgøs enkle nettløsning for å sette sammen din egen hagestue.