Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Dette bør du tenke på når du skal velge innerdør

Innerdører kan være så mye mer enn bare et praktisk skille mellom rom. Kvalitet, farge, overflate og størrelse gir uendelige muligheter til å spesialtilpasse dørene til ditt hjem.

Innerdører er en viktig del av husets stil og stemning. Når du velger nye dører, bør du velge et design som passer til hjemmet ditt. La døren bli en del av interiøret, ikke bare et praktisk skille mellom to rom.

Her er det fullt mulig å kombinere farger og former med ulike overflater, fyllinger, glass og karmløsning. Du kan også få dører med lydisolerende egenskaper, skyvedører og et stort utvalg dobbeldører.

Fem gode tips til deg som skal kjøpe nye innerdører:

  1. Velg et design på døren som passer din bolig. Er du i tvil om hva som passer hos deg? Flere leverandører har apper som kan hjelpe deg i ditt valg, for eksempel Door Designer fra Swedoor.
  2. Velg dør etter rommets funksjon: Har du behov for å dempe støyen inn til et rom, bør du velge en støydempende dør. Ønsker du å skjerme av spisestuen er en dobbel glassdør et populært valg.
  3. Må du bytte hele karmen eller bare dørbladet? «Snap in»-hengsler ble standard på alle nye dører i 1972. Dette gjør at man kun trenger å bytte dørblad.
  4. Trenger du å spare gulvplass? Velg skyvedør.
  5. Husk at pris og kvalitet henger sammen. På innerdører er det som regel tre forskjellige kvalitetsnivåer, og de prises deretter.

Pris vs. kvalitet på innerdør

Det finnes tre forskjellige kvalitetsnivåer på innerdører:

  • Formpressede dører (også kalt lette dører) er velkjente dører med dype utforminger. Døren har en formpresset fiberplate ytterst og en honeycomb-fylling i midten, noe som gjør den svært lett.
  • En kompakt dør har det samme utvendige designet som en formpresset dør, men har en kjerne av rørspon. Dette gjør at den har vesentlig bedre lydreduksjon og er tyngre enn en formpresset dør.
  • Massiv dør er tradisjonsrike dører med massiv stamme, kombinert med splittet og limt ramtre. Dette gir en meget stabil dør ned til minste detalj, der man kjenner tyngden og kvaliteten når man åpner og lukker.

For best mulig lydreduksjon, stabilitet og kvalitet anbefales det alltid å velge en kompakt eller massiv dør.

Dobbeldør eller skyvedør?

For å spare gulvplass kan du sette inn en skyvedør. En hengslet dør tar opp ca. 1,2 m2 gulvplass, og 0,8 løpemeter møbleringsbar vegg for å svinge 180 grader. Det kan være verdifull plass å spare, spesielt i mindre rom som garderober, vaskerom og gjestetoalett. Stort sett alle innerdører kan leveres som skyvedører, men husk å planlegge for det før veggen bygges.

Swedoor-UniqueGW04L GW04L-dobbeldør-innerdør-800x800.jpg
Swedoor-CompactSP10 SP10-innerdør-800x800.jpg

Bilde: Sort, dobbel skyvedør med glass for å spare gulvplass, eller hvit dobbeldør for et ekstra luftig inntrykk? (FOTO: Swedoor)

Har du derimot god plass, kan du vurdere innerdører med sidefelt eller dobbeldør. Dette gir et herskapelig, luftig inntrykk og gir god romfølelse. De fleste innerdører kan bestilles som tofløyet dør, og flere av modellene har også tilpasset sidefelt i samme design. Sidefelt kan fås i både formpresset, kompakt og massiv utgave.

Du får også dører med spennende løsninger, blant annet dører med moderne overflater og innovative løsninger som tavle, whiteboard, speil og glass.

Farge på innerdørene?

Swedoor-Unique03L-innerdør-800x800.jpg

Bilde: Du kan bestille dører i akkurat den fargen du selv liker best. (FOTO: Swedoor)

Helheten ligger i detaljene. En ganske synlig detalj, er fargen på døren. Siden hvitmalte dører kom på markedet, har fargen NCS S 0502-Y, også kalt bomull, vært standard. Dette gjelder også de fleste andre malte byggevarer.

Vi har imidlertid lenge sett en stor økning i etterspørselen av dører og karmer i fargen NCS S 0500-N, klassisk hvit, som er en mer nøytral farge og trygt kan brukes opp mot alle fargetoner. Vil du gjøre noe helt annet, kan du vurdere svart eller grå. Svart er helt klart den nye trendfargen, både hjemme og på hytta. Stadig flere velger svart kjøkken, vinduskarmer, VVS-artikler og dører. Svarte og klassisk hvite innerdører kan med fordel kombineres, for å myke opp eller lage kontrast. For å få et gjennomført resultat kan du også velge svarte dørvridere og wc-signalskilt.

Miljø ID Quatro-800px.jpg

Bilde: Her ser vi dørmodellen Quatro fra Bygg1 i en spesialfarge. (FOTO. Bygg1)

Glassdør inn til badet

Bad og toalett er typiske rom der det kan være fint med litt ekstra lys, men det er samtidig ikke ønskelig med innsyn. Badet vil føles utrolig mye større og mer åpent med en glassdør i frostet glass. Frostet glass gir deg mye lys og god skjerming, ingen vil kunne se annet enn skygger på innsiden. Glasset er herdet, slik at sikkerheten er bevart.

Miljo lyst bad med Stil1 NCS S 9000-N Stil1 med frostet glass-800px.jpg

Bilde: Svart, frostet glassdør inn til badet. (FOTO: Bygg1)

Branndør og lydisolerende dør

I en del tilfeller trenger du innerdører som gir deg noen ekstra egenskaper. Dører med brannhemmende egenskaper isolerer mot brann og sørger for et sikkert og trygt miljø. Avhengig av klassifisering og utseende kan du tilpasse din branndør til ditt miljø. I private hjem er det mest vanlig med en branndør i tre. Tredørene leveres i et bredt utvalg farge, malte overflater, laminater og finér, slik at du finner en løsning som passer.

Det finnes også ståldører med fokus på brann og mekanisk styrke. Disse kommer i et bredt utvalg av standardiserte ståldører. Dermed kan du velge en dør med passende utseende og farge til miljøet i ditt bygg. Til tross for at ståldørene er standardiserte, kan du velge mellom et utvalg av karmer, terskler og ulike beslag.

Trenger du en dør til et lydstudio, kinorom, øvingslokale eller lignende rom der god lyddemping er ønskelig, er det lurt å gå for en dør med lyddempende egenskaper. I enkelte rom kan det faktisk også egne seg å montere to lydisolerende dører i samme lysåpning for å få økt støyisolerende effekt.

Når det gjelder normale dører, bør du også tenke litt på lyd. Vi anbefaler alltid å velge kompakt dør eller massiv dør. Dette for å oppnå god lydreduserende evne. Om du velger en kompakt dør med pakning oppnår du veldig god lydreduserende evne fremfor en lett formpresset dør. Velg kompakt eller massiv dør inn til rom som soverom, toalett eller vaskerom.

Hvis du synes det er vanskelig å vite hva du skal velge, bør du ta turen innom ditt lokale byggevarehus. Vi i Byggeriet hjelper deg gjerne!