Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Du trenger ikke trykkluft for å få maksimal kraft og effektivitet

Spiker- og dykkertpistoler er en uunnværlig del av arbeidshverdagen til de fleste snekkere og tømrere.

Uansett om det er snakk om å montere bindingsverk, lekter, sette opp kledning eller å gjøre finsnekring som listverk, er dette verktøy som bidrar til å gjøre arbeidshverdagen mer effektiv. Ettersom de reduserer bruken av den klassiske hammeren, blir også belastningen på skuldre, armer og håndledd vesentlig mindre og risikoen for skader og sykefravær går ned.

De siste årene både spiker- og dykkertpistoler som drives av annet enn trykkluft blitt mer og mer vanlig, og i dag er disse verktøyene fullt på høyde med trykkluftdrevne modeller. Det gjelder også når det er behov for å skyte inn de lengste spikerne. Fordelene med å gå for modeller som ikke drives av trykkluft er flere, og vi kan blant annet nevne:

  • Du slipper å dra med deg en stor kompressor i bilen
  • Det blir mindre støy på byggeplassen
  • Byggeplassen blir sikrere å ferdes på da det ikke ligger trykkluftslanger og slenger

Modeller uten trykkluft finnes både i gass- og batteridrevne utgaver, og begge deler er gode valg. Med utviklingen innen batteriteknologi, seiler imidlertid de batteridrevne modellene opp som et godt valg. For det første kan de klare svært mange skudd på ett batteri – avhengig av batteritype kan du gjerne klare 700 – 1000 spiker på én lading. Bruker du en modell av samme merke som de andre batteriverktøyene du har i bilen, kan du kjøpe en pistol uten batteri til en lavere pris og bruke batterier du allerede har. Med et sett oppladede batterier i bilen trenger du heller ikke tenke særlig på å lade gjennom dagen.

Batteridrevne pistoler er dessuten de mest mobile og gir som nevnt ofte like stor kraft som de trykkluftdrevne modellene. Hvor mye en slik pistol veier er selvsagt avhengig av modell, men de nye batteridrevne modellene veier oftest mindre enn de trykkluftdrevne, som kan være både tyngre og større. Sammenlikner vi batteriedrevne og gassdrevne spiker/dykkertpistoler, er fordelen med de batteridrevne at de ikke krever vedlikehold. På en gassdrevet pistol dannes det avleiringer og sot når gassen antennes, og dette fører til at pistolen må åpnes opp og rengjøres med jevne mellomrom. En gassdrevet pistol er som regel også forbundet med høyere kostnader ettersom gasspatronene må byttes når de er tomme. I et miljøperspektiv er det verdt å merke seg at tomme gasspatroner produserer avfall, noe som ikke er tilfelle dersom du bruker batterier.

m18_ffn-502c-app_2.jpg


Foto: MILWAUKEE®. M18 FFN med 5.0 Ah-batteri avfyrer inntil 700 spiker per lading, og med Ready to Fire Nail Technology elimineres forsinkelser mellom avfyringene.

Klasseledende avfyringshastighet og maksimal produktivitet

Et godt eksempel på en modell som gjør nytte av alle fordelene ved batteridrevne spikerpistoler, er MILWAUKEE® M18 FFN spikerpistol. Den setter spiker i det mest krevende konstruksjonsvirke og kan avfyre opptil 3 spiker i sekundet. Det er den beste avfyringshastigheten i klassen og er tilsvarende trykkluftdrevet utstyr. Dermed opplever du svært begrenset driftsstans og kan nyte godt av maksimal produktivitet. M18 FFN har dessuten en størrelse som passer mellom stenderne, og en balansert vekt som reduserer tretthet og slitasje på kroppen.

For enda bedre produktivitet, skal du vite at det er mulig få magasin med utvidet kapasitet som tar to strimler med stavspiker som ekstrautstyr. Dermed kan du skyte flere spiker og jobbe lenger før du trenger å lade magasinet på nytt. Pistolen drives ellers av en POWERSTATE ™ børsteløs motor som sørger for den holdbarheten og påliteligheten de mest krevende håndverkerne trenger.

M18 FFN er en del av MILWAUKEEs M18-serie, der du også finner klasseledende 15, 16 og 18GA-dykkertpistoler, samt krampe- og stiftepistoler. M18-serien består ellers av over 165 elektriske verktøy som drives av samme batteritype. Det gir en ekstra fordel i en arbeidshverdag hvor man går mer og mer over til batteridrevet verktøy. Den praktiske og økonomiske fordelen med én batteriplattform viser seg til slutt både i effektivitet, tidsbesparelse og lommeboken.