Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Effektive og elegante solskjermingsprodukter for takvinduer

Med takvinduer eller andre typer dør- /vindusløsninger beregnet for tak eller loft, åpner det seg store muligheter for å lage praktiske og luftige oppholdsrom i toppetasjen.

For at kundene skal få et mest mulig anvendelig og komfortabelt loftsrom, bør du imidlertid alltid minne dem om viktigheten av å tenke på solskjerming. Ved å legge frem tilvalgsmuligheter og å opplyse kundene om hvilke muligheter som finnes, oppfattes du som mer serviceinnstilt, mer kompetent og får muligheter for større inntjening.

VELUX Norge, som leverer en rekke smarte og elegante vindusprodukter til tak og loftsrom, har både innvendige og utvendige solskjermingsprodukter i sitt utvalg. De innvendige solskjermingsproduktene omfatter:

  • Blendingsrullegardin: gir mulighet til å mørklegge rommet totalt, noe som passer godt på soverom.
  • DUO blendingsrullegardin: to gardiner i ett, da det både kan kontrollere innslipp av lys og mørklegge fullstendig. DUO passer godt på soverom og stue.
  • Mørkleggende plisségardin: gir full mørklegging, men har i tillegg dobbel duk som isolerer og gir bedre komfort. Passer godt til soverom og stue.

I tillegg leverer de mer tradisjonelle rullegardiner, persienner og plisségardiner til takvinduer. Alle tre demper innkommende lys og begrenser innsynet utenfra. Valget mellom disse er først og fremst er spørsmål om smak og behag, men til kjøkken og bad kan det være smart å anbefale persienner. De er nemlig fuktbestandige og er derfor mer egnet i slike rom enn rulle- og plisségardiner. Nytt av året er dessuten at de innvendige produktene kan leveres med hvite skinner, i tillegg til natureloksert aluminium.

Det kan også være kjekt å vite at kundene har mulighet til å velge mellom hundrevis av farger på lysdempende rullegardiner, blendingsrullegardiner og DUO når de skal ha solskjerming til et VELUX takvindu. Det er altså ikke noe problem for kunden å finne akkurat den farger som passer til interiør- og veggfarger. Manuelle blendingsrullegardiner og DUO finnes dessuten i en egen Kids Collection, som er preget av inspirerende og artige design laget for barnerom. Kids Collection har et trådløst, barnesikkert design og er OEKO-TEX-sertifisert. Det vil si at produktene er garantert frie for skadelige stoffer.

132928-02-xxl.jpg


Foto: VELUX Norge. VELUX Kids Collection er perfekt for dem som vil sprite opp solskjermingen på barnerommet.


Alle VELUX solskjermingsprodukter for innvendig bruk kan både betjenes manuelt, elektrisk eller ved hjelp av solcellestrøm. Når det gjelder takvinduene i seg selv, skal det også nevnes at det finnes tilvalgsmuligheter for fjernstyrt åpning og lukking. Det kan enten gjøres via en fjernkontroll eller en app på telefonen, og strømkilden kan enten være nettstrøm eller solceller.

Utvendig solskjerming – mest effektivt for å stoppe solvarmen

Innvendige solskjermingsprodukter gjør en svært god jobb med å begrense hvor mye dags-/sollys som slippes inn gjennom vinduene, men de er ikke like effektive når det kommer til å stoppe solvarmen fra å slippe inn i boligen. Det handler ganske enkelt om at solstrålene ikke stoppes før de faktisk kommer inn. Dermed følger nødvendigvis det meste av varmen også med. Har kunden et ønske om hindre solvarmen i å komme inn i boligen, er det som regel mest effektivt å gå for utvendig solskjerming.

Innen utvendige solskjermingsprodukter, kan VELUX takvinduer utstyres med følgende:

  • Varmebeskyttende rulleskodder
  • Varmebeskyttende, mørkleggende screen
  • Varmebeskyttende screen

Rulleskodder gir både en mørkleggende og varmebeskyttende effekt, og demper dessuten støy når det regner eller hagler. For å sikre lang holdbarhet, er de laget av slitesterkt, lakkert aluminium som er testet under ekstreme forhold. Sideskinnene skoddene går opp og ned i, er laget av samme materiale. Når de ikke er i bruk, ligger de sammenrullet i en toppkasse som er integrert i vinduet. Dermed er de nærmest ikke synlige. Et ekstra pluss med rulleskodder, er dessuten at de bidrar til økt sikkerhet mot innbrudd ettersom de er vanskelige å trenge gjennom når de er senket ned. Når det gjelder betjening, kan de både drives av nettstrøm og solstrøm. Hva som er mulig, avhenger av hva slags VELUX takvindu kunden har eller skal kjøpe.

En varmebeskyttende og mørkleggende screen blokkerer alt lys uansett om det er dag eller natt, og duken som er laget av polyester og PVC reduserer inntil 94 % av varmen utenfra. Det har mye å si for innekomforten på varme dager. Denne solskjermingsløsningen er solcelledrevet og leveres med en forhåndsparet veggbryter som gjør at kunden slipper ledningsføring i forbindelse med installasjonen. En oppladet screen kan betjenes inntil 600 ganger før den trenger påfyll fra solen. Både duk, ramme og toppkasse er laget for å tåle de mest ekstreme forhold og varer i årevis uten at det er behov for særlig vedlikehold.

141846-01-xxl.jpg


Foto: VELUX Norge. VELUX Rulleskodder gir total mørklegging, demper solvarme og har svært lang holdbarhet i det nordiske klimaet.

Transparent duk som sikrer utsyn

De to utvendige produktene som er nevnt til nå, har den fordelen at de gir full mørklegging når de senkes helt ned. Det betyr imidlertid også at utsikten forsvinner. Er kunden ute etter en utvendig løsning som bevarer utsynet, er varmebeskyttende screen en god løsning. Her brukes en transparent polyesterduk i sort netting som slipper lys inn i rommet og bevarer utsikten. Samtidig reduseres opptil 75 prosent av varmen fra solstrålene.

Varmebeskyttende screens er den eneste typen utvendig VELUX solskjerming som kan betjenes manuelt. Betjening med elektrisitet eller solceller er imidlertid også mulig, og bør særlig vurderes dersom vinduene befinner seg utenfor rekkevidde til å betjene manuelt. Dersom elektrisk eller solcelledrevet betjening velges, leveres solskjermingen med sideskinner og toppkasse i lakkert aluminium, på samme måte som for rulleskodder og mørkleggende screens.

PS! VELUX solskjerming fås også til vinduer for flate tak. Her finnes både:

  • Varmedempende screens
  • Lysdempende plisségardiner
  • Mørkleggende plisségardiner

VELUX solskjerming er dessuten skreddersydd til å passe VELUX takvinduer, uansett hvilken generasjon vindu det er snakk om. Du trenger bare finne kodeskiltet i karmen og oppgi koden til en forhandler, så kan du være sikker på at solskjermingen kommer til å passe perfekt. Unntaket er dersom vinduene er spesialbestilte. Når det gjelder montering, har VELUX Norge både monteringsveiledninger og videoer på nettsidene sine. Der finner du det meste du trenger å vite. Det er kjekt å ha i bakhånd når du skal gjøre en jobb du kanskje ikke gjør veldig ofte.