Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Ferdig reisverk med fleksibel skreddersøm

Vestlandske Limtreindustri produserer både limtre, takstoler, og precut på sin egen fabrikk. Det betyr kjappere endringer og mer fleksibilitet for deg som kunde.

Når et nybygg eller tilbygg skal opp, er kombinasjonen limtre og precut ofte nøkkelen til effektiv produksjon og solide løsninger. Samtidig krever det at flere ulike leverandører må samordnes for å få alt på plass.

Med ett unntak: Vestlandske Limtreindustri, som selv produserer både limtre og takstoler – med precut som en viktig del av stadig flere leveranser.

– Når proffkundene bestiller fra oss, får de både limtre og takstoler fra samme fabrikk. Siden vi er vår egen produsent på begge deler, får vi tilpasset totalleveransen på kort varsel, konstaterer Gunnar Utskot, som er daglig leder i Vestlandske Limtreindustri AS.

Vestlandske Limtreindustri_Fabrikk-3840x1200.jpg

Bilde: Precut er hensiktsmessig for deg som skal bygge ny bolig, garasje eller hytte. Denne løsningen vil også gi en svært effektiv byggeprosess ved oppføring av næringsbygg og landbruksbygg. (Foto: Jan Kasper Østensen)

Ekstra gode på solide løsninger

Sammen med kollegene prioriterer han styrke og materialkvalitet i leveransene.

– Når vi velger løsninger, velger vi to-toms i stedet for halvannen-toms materialer, dette er et område der vi skal være ekstra gode. Vi har også konsekvent valgt å bruke smalt limtre på kantbjelkene, for å sikre god innfesting for balkonger, og som losholt for vindus- og skyvedørsåpninger.

Men ingen prosjekter er like. Derfor er valgfrihet og alternativer også en viktig del av menyen:

– I tillegg til våre egenproduserte løsninger, har vi også valgt å lagerføre I-bjelker fra Masonite, for å gi kundene flere valg i byggesettene vi produserer. Vi ser at stadig strengere krav til energiøkonomiske konstruksjoner betyr økende isolasjonstykkelser i gulv og tak, og der kan disse bjelkene ofte være hensiktsmessige.

Vestlandske Limtreindustri_Fabrikk_2-3840x1200.jpg

Bilde: Precut sørger ikke bare for en mer effektiv byggeprosess, men utnytter også ressursene langt bedre – siden kapp og svinn blir vesentlig redusert. (Foto: Jan Kasper Østensen)

Økt kapasitet og kortere leveringstider

Helt siden 1975 har Vestlandske Limtreindustri produsert limtre i Fusa øst for Bergen. Og nå som 2022 er i gang, kan Gunnar Utskot forsikre kundene om at leveringstidene nå er kortere enn på svært lenge. Etter en eksplosiv økning i etterspørselen i fjor kunne ventetiden til tider være lang. Nå er den tid forbi:

– Vi får på plass en betydelig økning i produksjonskapasiteten, for å sikre at kundene får det de trenger i rett tid, forteller Utskot.

– Vi har investert tungt i nytt maskineri, vi har ansatt flere folk, og vi har knyttet til oss flere sterke konsulentmiljøer med ingeniører og tegnere som er spesialisert på precut. Dette vil kundene våre merke i 2022.

En enklere arbeidshverdag

Hjørnesteinsbedriften i Fusa leverer precut som et komplett system, der alt kommer ferdig kuttet, nøyaktig tilpasset – og grundig merket i pakningene. Dette forenkler byggeprosessen og minimerer kapp og svinn betydelig.

Vestlandske Limtreindustri_3-650x600.jpg

Bilde: Alle hakk, utfresinger og hulltaking er ferdig når de prefabrikerte materialene ankommer byggeplassen – klare for montering. Her fra produksjonslokalene til Vestlandske Limtreindustri i desember 2021. (Foto: Jan Kasper Østensen)

– Den enorme økningen i etterspørsel på precut er lett å forstå, mener Gunnar Utskot, som lister opp fordelene kundene nå nyter godt av:

  • Høy kvalitet på alle materialer
  • Alt av omramming for dører og vindu er inkludert og har ferdige utfresinger
  • God dokumentasjon som underlag for montering
  • Alle hakk, utfresinger og hulltaking er ferdig når det kommer til byggeplassen
  • Enkel montering gjør byggeprosessen enkel og rask
  • Kort leveringstid, takket være betydelig økt produksjonskapasitet

– Det viktigste for oss er å gjøre arbeidsdagen på byggeplassen enklere. Derfor har vi alt som trengs på huset, og det vi ikke har, det lager vi!