Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Flere miljøvennlige grunner til å bruke ringmur

Ringmurselementer er en tidsbesparende løsning til byggeprosjektet, og det har nylig kommet en løsning på markedet som er enda mer miljøvennlig enn tidligere.

Både grunnmur og ringmur bør isoleres for å redusere risikoen for at det oppstår fukt og kondens, spesielt i situasjoner der man bygger gulv mot grunn.

Ved å velge en ringmursløsning, vil man få forskaling og isolasjon i ett, noe som både kan være en tidsbesparende og mer miljøvennlig løsning. En grunnmur med god isolasjonsevne vil også ha et lavt varmetap, noe som betyr et lavere energiforbruk for boligen. Ringmur reduserer også kuldebroen mellom gulv og ringmur til et minimum, noe som igjen øker gulvtemperaturen i randsonen og gir bedre bokomfort i tillegg til lavere energiforbruk.

Ringmur av resirkulert plast

Vartdal_Ringmur-650x400.jpg

Bilde: Vartdal Ringmur Loop blir laget av råstoffet Styropor Ccycled. For å fremstille Styropor Ccycled, blir fossil råvare byttet ut med pyrolyseolje laget av plastavfall. Foto: Vartdal

Ønsker dere å ta de bærekraftige valgene enda et steg videre, er Vartdal Ringmur Loop et alternativ å kjenne til. Bruker du denne ringmuren bidrar du til at plast som ellers hadde blitt sendt til forbrenning, får nytt liv som fundament i ditt neste boligprosjekt. Vartdal Ringmur Loop lages nemlig av råstoff fremstilt av 100 prosent resirkulert plast.

Elementene har ferdigbehandlet overflate og tosidig isolering. Ringmurselementet er tilpasset yttervegger som er 148-198 mm tykke, og er utformet slik at den innvendige gulvløsningen kan utføres enkelt og samtidig fungere som en fullgod isolasjonsløsning.

Flere gode ringmursystemer

​​Også Glava Ringmur-system gir deg isolering, forskaling og fasade i et og samme produkt.

Disse ringmurselementene er skåret i 45 grader i endene, noe som gjør at du kun forholder deg til ett element for hele muren, i tillegg til utvendige og innvendige hjørner. Elementene låses sammen ved hjelp av et solid låsestavsystem. Sammen med Glava Såleblokk kan ringmurselementet brukes på nærmest alle grunnforhold, og er en arbeidsbesparende og teknisk fullverdig måte å sette opp grunnmur på.

Et tredje alternativ er ringmurselementene fra Jackon, som leveres i to lengder, tre ulike typer og i fire høyder med store kombinasjonsmuligheter. Jackon har markedets største sortiment for ringmur, og deres system leveres med hjørneløsninger, elementlåser og fugemasse.

Et eget nettbasert beregningsprogram regner raskt ut materialmengder og tilbehør.

Artikkelbilde-2_Ringmur_Jackon-700x416.jpg

Bilde: Jackon har markedets største sortiment for ringmur. (Foto: Jackon)

Ikke glem radonsikring

Konsentrasjonen av radon i norske hus er blant de høyeste i verden, og en av ti nordmenn bor i hus med for høyt radonnivå, ifølge Statens strålevern. Dette er noe alle byggmestere og øvrige fagfolk bør være klar over i prosjekteringen av nye boliger, eller ved renovering av eksisterende.

Hvis de lokale grunnforholdene tilsier at grep bør tas for å sikre boligprosjektet mot helseskadelige radonkonsentrasjoner, kan du som fagperson være trygg på at alle radonmembraner Byggeriet fører fra BMI er utviklet for norske forhold og godkjent av SINTEF Byggforsk.

BMI garanterer også at deres radonmembraner er fremstilt av miljøvennlige materialer, og inneholder ingen flyktige bestanddeler eller myknere som kan utvaskes og forurense omgivelsene.

Radonsperrene kan plasseres flere steder i konstruksjonen, og fungerer også som en fuktsperre. Spør gjerne en av våre eksperter i ditt lokale byggevarehus hvis du ønsker mer informasjon om dette.