Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Forny soverommet og få bedre søvn

Soverommet kan være utfordrende å fornye, men har du på plass en god plan før du starter gjør det jobben mye enklere.

Lydisolering på soverommet

Uansett hvor stort soverom du har og hva du velger å la det inneholde, skal det være et rom for ro. Mange velger derfor lydisolerende vinduer for å stenge ute støy.

– Det er absolutt noe å vurdere dersom du skal skifte ut vinduene, sier butikkleder Tanja Gjelsvik.

De fleste leverandører tilbyr nå vinduer med lyddemping i glasset, noe som kan være spesielt nyttig og bety en helt ny verden for de som har en trafikkert vei utenfor. Ved å velge lyddemping i etasjeskillene samt en dør med kompaktkjerne og karm med foring rundt kanten vil man dessuten redusere støy inn på rommet. Gardiner, tepper og andre tekstiler vil også bidra til støyreduksjon.

Hva slags farger bær du bruke for best mulig søvnkvalitet?

Fargebruk har mye å si for stemningen på soverommet.

– Blå og grønn har utpekt seg som de beste fargene å sove i, sier Tanja og forteller at mørke farger er i tiden. – Det går mye i rolige farger, gjerne mørke toner av blått og grønt. Det er også en trend å legge farge i taket, slik at man får en hulefølelse.

– Til syvende og sist er viktigere å tenke på hva som gir deg ro enn hva som er trendy, istemmer daglig leder Stine Frivåg. – Du skal tross alt sove der og klare å slappe av. Personlig kunne jeg aldri sovet i et ferskenfarget soverom bare fordi det var trendfargen. Det som er viktig når man skal male vegger, tak og lister er å tilpasse malingen til underlaget.

Ellers kan det være smart å velge atsma- og allergivennlig maling uten lukt og avgasser på soverommet.

Hos Byggeriet hjelper vi deg gjerne og anbefaler hvilken type maling som bør brukes hvor, slik at du får et godt og varig resultat.

Laminat, parkett eller teppe?

De fleste av oss vil gjerne ha det svalt på soverommet, men vi vil helst ikke sette føttene på et iskaldt gulv. Mange løser dette med et teppe, men spesielt for allergikere kan det være lurt å minimere støvsamlere på soverommet. Tanja Gjelsvik anbefaler parkett på soverommet.

– Mange velger parkett i bruksrom som stue og kjøkken, men laminat på soverommet. Jeg ville valgt omvendt, forteller hun. Laminatene tåler veldig mye og er like pen som en parkett, men parkett er hakket lunere.