Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Har du ikke pakket bort sommeren enda?

Når kalenderen bikker over til september og oktober, er det ingen som helst tvil om at sommeren er over for godt og at en ny sesong er i gang. Har du ikke allerede gjort det, er det på tide å rydde bort tingene som hører de varme årstidene til, slik som gressklipper, utemøbler og diverse hageredskaper.

For at det skal gå så raskt og enkelt som mulig, er du avhengig av å ha gode systemer i boden. Vi kjenner i alle fall svært få som kan skryte av å ha mer plass enn de har behov for, så om du ikke har et godt system er det gjerne vanskelig å få plass til alle tingene.

Bruk veggene

Et godt system i boden handler i stor grad om å utnytte veggplassen du har tilgjengelig. Poenget med å bruke veggene er å frigjøre så mye plass på gulvet som mulig. Både fordi det bidrar til å gjøre boden ryddigere og mer oversiktlig og fordi det gir deg bedre plass til tingene som faktisk trenger gulvplassen, slik som gressklipperen og utemøblene.

- Det finnes mange forskjellige typer veggfester, oppheng og kroker du kan bruke for å plassere ting som raker, spader, grillrister osv. Vil du ha dekkene i boden får du også tak i egne dekk-oppheng, sier Odd Steinar Larsen hos Byggtorget Manndalen Bygg.

Velger du et fleksibelt system kan du også gjøre endringer på oppsettet mellom sesongene. Du har jo ikke nødvendigvis helt like oppbevaringsbehov i vintersesongen som i sommersesongen. Har du plass, bør du også vurdere en reol der du kan sette ting som ikke kan henges opp. Det kan også være en fordel å ha noen enkle hyller. Ifølge Odd Steinar Larsen er det enkelt å lage dem selv:

- Med et par hobbyplater og noen hylleknekter er det fort gjort å lage slike hyller, sier han.

Hyllene kan for eksempel plasseres høyt oppe på veggen slik at du utnytter høyden i boden på best mulig måte. Her kan du oppbevare ting du ikke trenger så ofte.

Vi har også et knippe andre gode tips du kan ta med deg når du skal pakke bort sommeren:

  • Noen ting i boden brukes hele året – sørg for at de er lett tilgjengelige slik at du ikke må flytte på masse annet for å få tak i dem.
  • Maling og høytrykksspyler bør oppbevares innendørs for å unngå frostskader. Spyleren er svært ømfintlig for frost og kan fint bli ødelagt av selv den minste nattefrost.
  • Vask over utemøblene og la dem tørke godt før du setter dem bort. Er utemøblene fuktige når de settes til lagring kan det dannes mugg på dem.

Drømmer du om en utebod?

Det aller mest praktiske er som regel å ha en utebod i hagen. Har du ikke det, er det heldigvis ikke vanskelig å skaffe seg en. Du får nemlig tak i en rekke ulike boder i forskjellige størrelser, og det beste av alt er at de leveres som byggesett. -

Fordelen med et byggesett er at alle materialene er ferdig kappet og at det følger med detaljerte monteringsanvisninger. Dermed klarer de aller fleste å sette opp en bod i løpet av en helg uten ha særlig kompetanse i snekkerfaget, sier Odd Steinar hos Byggtorget Manndalen Bygg.

Det er imidlertid viktig at du gjør en skikkelig jobb med grunnarbeidene for å hindre at bakken under boden fryser om vinteren og fører til skader som følge av telehiv. Det finnes ikke et enkelt svar på hva som er riktig måte å fundamentere på da det avhenger av størrelsen på uteboden, hvor mye jobb du vil gjøre og hvordan grunnforholdene er der du bor. Svinger du innom din nærmeste Byggtorget-butikk hjelper vi deg gjerne med å finne riktig måte å fundamentere på.

Vi snekres!