Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Her er raskeste vei til kranselaget

En komplett konstruksjonspakke fra Pretre sparer deg ikke bare for både tid og penger når reisverket skal opp. Deres tekniske ingeniører gjør også alle beregningene du trenger for å bygge med topp sikkerhet.

Pretre AS er i dag landets største produsent av komplette takverk, og leverer i tillegg både precut, element, bjelkelag og tekniske tjenester.

Akkurat nå er det precut – altså de komplette, prefabrikerte konstruksjonspakkene for reisverk – som virkelig suser oppover på salgsstatistikken.

– Med precut-pakke fra oss får du ferdig kappede materialer med freste spor for innfestingspunkter, og en detaljert instruksjon som sørger for at monteringen blir like enkel som å bygge med LEGO, forteller salgs- og markedssjef Tom Roger Engen på telefon fra bilen.

Produserer på fem steder i Norge

Pretre startet i Stryn på 70-tallet, og har i dag produksjon også i Gausdal, Steinkjer, Tvedestrand og Jæren. Dette sørger for kort transportvei til kunder i hele landet. Og etter et halvår med knapt råvaremarked og lange leveringstider, er nå leveringstiden nede i to til tre uker.

– Våre komplette konstruksjonspakker inneholder takstol, bjelkelag og precut-vegger – du får altså hele husets bæresystem fra topp til bunn, ferdig levert på byggetomta. Og våre ingeniører har selvsagt beregnet alle dimensjoner og mengder og gir deg riktige laster slik at du får dimensjonert grunnmuren riktig, understreker Engen.

Pretre_illustrasjon_Precut-3840x1200.jpg

Bilde: Pretres egne ingeniører beregner alle dimensjoner og mengder og gir deg riktige laster, slik at du får dimensjonert grunnmuren riktig. (Foto: Pretre)

– Dette gir deg full kontroll på hele bæresystemet, topp konstruksjonssikkerhet – og én leverandør som tar ansvar for at alt passer.

Godt merket og grundig pakket

Precut-løsningene fra Pretre har vært videreutviklet over mange år, og alle deler kommer godt merket og pakket i logisk rekkefølge. Nøyaktige og lettleste monteringstegninger i vannfast papir sørger for at du aldri er i tvil om hvor delene skal settes på plass.

Alle deler til èn vegg buntes for seg, og en pakke kan inneholde en eller flere vegger.

Tom Roger Engen har sett en enorm utvikling innen precut de siste ti årene: Nå er jobben enklere enn noen gang, men resultatet er minst like sikkert og stabilt.

Pretre_Precut konstruksjonspakke-3840x1200.jpg

Bilde: Den enkle forklaringen på at halvparten av precut-kundene kjøper en komplett konstruksjonspakke, er at dette sparer tid og ressurser på byggeplassen. (Foto: Pretre)

– I dag er det rundt halvparten av kundene våre som kjøper komplett konstruksjonspakke, og andelen øker jevnt og trutt. Den enkle forklaringen er at dette sparer tid og ressurser på byggeplassen, samtidig som våre dyktige ingeniører har full kontroll over bygget fra topp til tå. Du bygger mer effektivt, minimerer kapp og svinn, samtidig som kvaliteten er på topp, konstaterer Engen.

Pretre kan signere ansvar opp til klasse 3

Konstruksjonssikkerhet er et område som møter stadig nye dokumentasjonskrav. Her kan Pretre også signere ansvaret for konstruksjonssikkerhet opp til klasse 3, uten at det koster  noe ekstra.

– Mange dyktige og erfarne håndverkere liker å sette opp bindingsverket på den tradisjonelle måten, men ser samtidig at en komplett konstruksjonspakke for reisverket er både smart og tidsbesparende. Og når bindingsverket er på plass, er det  fremdeles mye tømrerarbeid igjen – og der kommer jo detaljene som faktisk vil bli synlige.

Tom Roger Engen har ingen problemer med å oppsummere fordelene med precut punkt for punkt:

Konstruksjonssikkerhet:

 • Pretre har kontroll på hele bestillingen din fra tak til grunnmur.
 • Optimaliserte løsninger der alle deler er dimensjonert etter opptredende laster
 • Riktige dimensjoner på alle underliggende bæringer, der alle punkt- og linjelaster fanges opp.

Komplett system:

 • Alle deler er ferdig kappet og tilpasset bygget
 • Pretre leverer som standard dobbel toppsvill, der øverste toppsvill har utfresinger for takstoler og sperrer. Underste toppsvill har utfresinger for stendere
 • Alle omramninger rundt vindu og dører har utfresinger for innfesting
 • Losholter er dimensjonert etter opptredende laster
 • Alle materialer er av god kvalitet
 • Nødvendige bærebjelker i stål og limtre leveres sammen med konstruksjonen

Dette får du i Pretre:

 • Kort leveringstid
 • God kapasitet
 • Levering til avtalt tid og sted
 • Fleksibilitet
 • Konkurransedyktige priser
 • Oppfølging av framdrift på byggeplass
 • God service fra høyt kvalifiserte medarbeidere
 • Stort ingeniørmiljø