Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Hva betyr god lyd på arbeidsplassen?

Går du innom ti byggeplasser, er det stor sjanse for at én eller flere radioer står og spiller på samtlige av dem. Det er nesten som om sammenhengen mellom radio og arbeid på en byggeplass, er som en naturlov. Hvorfor er det sånn, mon tro?

Produktivitet og liv

Mange vil trolig si at det handler om produktivitet. Lyden fra radioen, enten du hører på en radiokanal eller strømmer musikk fra en telefon, gjør at mange jobber bedre og mer effektivt. For det er jo ikke til å komme unna at en del jobb er ganske rutinepreget og da kan det ofte være behagelig med litt musikk eller plapring fra radioen.

Du får ganske enkelt en passelig balanse mellom å konsentrere deg om arbeidsoppgavene og å tenke på noe annet. Dessuten får du stengt ute en del andre lyder på byggeplassen

Gir en sosial byggeplass

Radio og musikk bidrar til fellesskap på byggeplassen. Jevnlige nyhetsoppdateringer holder deg både oppdatert og gir grunnlag for diskusjoner i pausene. En og annen diskusjon om musikksjangere og hvilket tiår musikken var best i, oppstår helt sikkert også. Slikt skaper forhåpentligvis både hygge, glede og samhold på byggeplassen.

Jobber du mye alene, blir radioen dessuten godt selskap i arbeidshverdagen. Selv om det kan være hyggelig nok å snakke med seg selv, er det ingen tvil om at andre stemmer og inntrykk er trivelig.

Valg av arbeidsradio

For å få størst mulig glede av en arbeidsradio, er det viktig å velge riktig. En radio som skal brukes på en byggeplass bør selvsagt tåle en trøkk og ikke bli ødelagt av litt støv og fukt, men andre ting er også viktige å tenke på. For eksempel:

  • Tilkoblingsmuligheter, både for avspilling av musikk og eventuelt lading av telefon
  • Batteritid
  • Praktiske funksjoner som oppbevaringsrom for telefon, uttak for tilkobling av nettdrevet utstyr og liknende.

I tillegg spiller lydkvaliteten selvsagt en rolle, selv om det ikke nødvendigvis er behov for kinokvalitet på byggeplassen. Ofte er det bedre lyd på større radioer med større høyttalere og subwoofer, men også en del mindre modeller har subwoofer og equalizer for finjustering av lyden.

Det finnes også dedikerte høyttalere som ikke har radio, men som er ment for trådløs overføring av musikk fra telefonen. De har ofte bedre lyd og noen av dem kan kobles sammen for å få stereolyd – eller bare spille samtidig uten stereo. Det er perfekt for å guffe opp favorittmusikken før helga eller firmafesten.

Hvor stor rolle god lyd spiller er opp til deg og hvilke byggeplasser du jobber på. Det kan være stor forskjell på hva slags lyd du trenger om du jobber utendørs, innendørs i store rom eller innendørs i små rom.