Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

GULV – hvordan velge riktig?

Gulvet fremhever hjemmet ditt! Det er en av de største flatene i rommet og et bærende element for interiøret. Riktig valg av gulv kan derfor utgjøre forskjellen for å skape en helhetlig og personlig stil.

Når du skal velge gulv tar du dessuten et valg for mange år framover og hos oss finner du et stort utvalg gulv i ulike mønstre, strukturer, farger og prisklasser. Men hvilket gulv passer egentlig best til ditt behov? Gang, kjøkken og hobbyrom skal tradisjonelt tåle stor slitasje. Riper, vann og annet søl betyr at du bør velge et gulv som tåler litt juling, for eksempel laminat og vinyl. Begge materialene kommer i et bredt utvalg av farger, er enkelt å legge og har de senere årene fått en strøken, naturtro finish.

Parkett og heltre er levende materialer som skaper atmosfære og avgir naturlig varme. Begge gulvtyper føles myke å gå på, og gir god romakustikk. Med parkett tar du dessuten naturen inn i huset og får et gulv preget av treets naturlige variasjoner. Disse kan forsterkes med mange typer behandlinger, blant annet børsting og håndskraping, noe som fremhever årringene i treet og gir gulvet struktur. Sagmerker og fasede kanter på bordene forsterker dette ytterligere. Parkett- og heltregulv passer typisk i stuer og soverom, men også på kjøkkenet.

Miljobilde_Laminat_Grand Avenue Broadway_Berry Alloc-800x600.jpg

Bilde: Kjøkkengulvet kan få hard medfart, velg et gulv som tåler det. På bildet ser du et laminatgulvet Grand Avenue Broadway fra Berry Alloc.

Bruksområder og slitestyrke

Ulike bruksområder har ulike behov når det kommer til gulv. Hvor gulvet skal ligge og hva slags slitasje det vil bli utsatt for, er viktige spørsmål du bør stille deg selv før du velger et nytt gulv. Er det mye trafikk? Utsatt for vannsøl eller annet søl? Har du dyr eller barn som kan forårsake ekstra slitasje? Da kan et slitesterkt alternativ som høytrykkslaminat være et godt valg. Høytrykkslaminat er uten sidestykke når det gjelder styrke, det tåler stor belastning og er meget motstandsdyktig mot riper og slitasje. Perfekt for en travel hverdag med mye aktivitet.

Laminatgulv kan være et godt valg i for eksempel kjøkken og gang. Vil du ha et 100% vannbestandig gulv som kan legges de fleste steder, bør du vurdere vinylgulv.

Parkett kan legges i alle rom i huset, unntatt badet og yttergangen. Husk at parkett er et naturmateriale, så du må ikke la ikke vann ligge og selvtørke på overflaten. Velger du en lakkert parkett blir gulvet enklere å vedlikeholde. Olje, derimot, får frem den fine strukturen og fibrene i treet og fremhever den naturlige fargen.

Miljobilde_Grand Avenue Nyhavn_Berry Alloc-800x600.jpg

Bilde: Det fins mange fargemuligheter til gulvet, her ser du Grand Avenue Nyhavn fra Berry Alloc.

Farger og design

Det er ingen tvil om at farger og design spiller en stor rolle når du skal velge ditt nye gulv, og det finnes utrolig mange valgmuligheter i dagens marked. Til sammen leverer våre leverandører faktisk flere hundre gulv med ulike farger, dekor og struktur. Bare innenfor høytrykksgulv leverer for eksempel Pergo over 60 forskjellige dekorer fordelt på 3 ulike serier.

Så her er det virkelig noe for enhver smak og fritt frem for å velge en lys, mørk eller naturlig farge på gulvet. Hvilket valg du tar har en sterk innvirkning på hvordan rommet oppfattes. Et mørkt gulv “sluker” mye lys, men det gir også en følelse av varme og hygge. Et lyst tregulv reflekterer lyset og får rommet til å virke større.

En annen avgjørende faktor er hvordan treet er kuttet. Ulike typer parkett har forskjellige lengder, bredder og mønstre. Vi snakker blant annet om 1 -, 2- eller 3-stavs gulv og mønstrede parketter. Det er viktig å være klar over at gulvbordenes bredde, lengde og antall staver påvirker følelsen av plass i et rom. En tommelfingerregel er å velge 1-stavs- eller 2-stavsgulv til store rom og 3-stavs til mindre rom. Brede og lange bord er best egnet til store arealer, men husk at ingen regel kommer uten unntak!

Det er dessuten viktig å huske på at et gulv som regel ikke byttes ut alene, men som en del av å pusse opp et helt rom. Derfor bør du tenke over hvordan du vil at hele rommet skal se ut og hvilket uttrykk du vil skape. Det riktige gulvet vil understreke stilen din. Våre gulvleverandører har også tilbehøret som setter prikken over I-en, slik som fargetilpassede sokkel-/fotlister, trappeneser og t-lister som bidrar til en perfekt avslutning. Ved å bruke fotlister og trappeneser i samme materialet som gulvet får du en helhet i rommet, og fotlistene gjør at gulvet blir «dratt opp på veggen» slik at rommet føles større.

Miljobilde_Eik Sand_Boen-800x600.jpg

Bilde: Retningen på plankene er med på å gjøre at rommet føles større. Bildet viser gulvet Eik Sand plank fra Boen.

Enkelt å montere, men husk på lyset

Montering av et parkett- eller laminatgulv er noe de fleste klarer å gjøre selv. Takket være låsesystemer som 5G click, HighTech Loc, Aluloc, Perfectfold 3.0 og Woodlock vil du trolig oppleve at installasjonen går som en lek. Velger du høytrykksgulv med HighTec Loc eller AluLoc får du dessuten uovertruffen låsestyrke som gjør at du kan installere gulvet på et område på 225 m2, eller på en maksimal lengde på 15 meter uten ekspansjonsprofiler.

For å få det beste ut av ditt nye gulv, er det viktig at du legger riktig underlag. Rett valg av underlag vil kunne bidra til mange ting; fra å redusere støy i samme rom og rommet under, få god effekt av eventuell gulvvarme, en optimal gå-komfort og til å motvirke mulige skader eller defekter. Riktig verktøy hjelper også leggeren til å få et godt resultat - bruk slagkloss og profesjonelle avstandsklosser.

Samtidig er ikke installasjon av parkett og laminat bare et teknisk spørsmål. Det er nemlig også viktig å tenke på hvilken type lys det er i rommet. Husk at naturlig lys, størrelsen på vinduer, annen belysning og lysets retning påvirker hvordan gulvet oppfattes. Som hovedregel legger man gulvet på langs i rommets lengderetning. Hvis rommet ikke er for smalt og vinduene er plassert på langsiden, kan man vurdere hva som er viktig å fremheve – formen eller lyset.

Miljobilde_Chaletino_Boen-800x600.jpg

Bilde: Jo større og bredere gulvbordene er, desto mer ser man av mønsteret i treverket, her ser du flott Chaletino plank på 30 cm x 2,75m fra Boen. Et slikt gulv krever vanligvis ikke noe særlig mer vedlikehold enn andre.

Hva slags vedlikehold kreves?

For et normalt hushold er ikke parkett mer krevende enn andre gulv når det kommer til vask og vedlikehold, og den generelle rengjøringen gjør du enkelt ved å støvsuge eller å ta et sveip over med moppen.

Det enkleste vedlikeholdet får du ved å gå for en lakkert parkett. Lakken forsegler treoverflaten og gjør både renhold og vedlikehold enkelt. Bruk lite vann og et syntetisk vaskemiddel som ikke inneholder fett når du vasker. Unngå bruk av grønnsåpe da det etterlater en hinne som gjør at gulvet ser skittent ut over tid. Lakkert parkett trenger forresten ikke være skinnende blank - Boen leverer eksempelvis lakkert parkett med en ultramatt, naturlig og varm overflate. Visste du forresten at gulv med matt eller helmatt lakk er varmere å gå på enn gulv med blankere lakktyper?

Parkett som er oljet gir en naturlig matt glans og fremhever strukturen i treverket, det gjør gulvet godt og behagelig å gå på. Det trenger noe vedlikehold for å friske opp overflaten og legge på et nytt beskyttende lag. Dette gjøres enkelt med vedlikeholdsvoks, som også kan brukes punktvis på mer trafikkerte områder Oljede gulv bør rengjøres med såpe som inneholder fett.

Ønsker du et gulv som trenger minimalt med vedlikehold? Da er høytrykkslaminat et sikkert valg. Her får du et gulv som ser ut som ekte treverk, men som ikke trenger sliping eller olje. En fuktig klut eller mopp og litt vaskemiddel er alt du trenger for at gulvet skal se like fint ut år etter år.

Våre leverandører

BerryAlloc
BerryAlloc® har et stort utvalg kolleksjoner for bolig- og kommersielle prosjekter. Alt fra laminat- og vinylgulv til veggpaneler. BerryAlloc®-produktene har livstidsgaranti i hjemlig miljø, er ekstremt holdbare og de oppfyller gjeldende estetiske og tekniske krav. Kvalitet, varierte utførelser, holdbarhet, levetid og enkel montering står høyt i fokus.

Nyhet! Ny kolleksjon: Grand Majestic

Ny kolleksjon med ekstra lange og superbrede bord. Gulvet er designet og laget i Norge, og representerer den siste utviklingen innen den progressive teknologien til BerryAlloc’s høytrykkslaminat. Kolleksjonen kommer i to ulike design, Etna og Katla – med seks forskjellige dekorer fra lys til mørk eik.

Boligeiere vil gjerne ha bredere planker når de legger gulv hjemme, både fordi det gir et roligere uttrykk og får rommet til å virke større. I tillegg til størrelsen på plankene, som har en bredde på 30 cm og lengde på 240 cm, er den nye kolleksjonen til Berry Alloc verdens sterkeste laminatgulv i sin klasse.

Velger du høytrykkslaminatgulv får du både i pose og sekk: Gulv med årringer som minner om gamle massive tregulv, som er vedlikeholdsfritt og som ser like fint ut år etter år. I tillegg et underlag som tåler alt. Den unike størrelsen og aluminiumslåsen gjør også at installeringen går mye raskere. Allerede med første bord har kundene lagt 0,73 m2, noe som gjør jobben både enklere og mer effektiv.

Miljobilde_Grand Majestic_Berry Alloc-800x600.jpg

Bilde: Katla i naturlig honning farge, fra den nye kolleksjonen Grand Majestic fra Berry Alloc.

Boen
BOEN bygger på en lang historie tilbake til 1600-tallet. I dag er BOEN Europas neststørste aktør på parkett og produktene selges i mer enn 50 land på fire kontinenter. BOEN er en totalleverandør av 3-lags, 2 lags parkett og sportsgulv, samt tilbehør. BOEN er opptatt av kvalitet og miljø i hele verdikjeden og har en tydelig strategi på å ivareta respekt for naturen vi lever av.

Synes du det er vanskelig å se for deg hvordan gulvet ditt vil se ut hjemme?

Med BOENs digitale verktøy myRoom er prosessen enklere og morsommere! Finn produktet du liker, ta et bilde, last det opp til myRoom og se hvordan gulvet kan se ut i ditt rom. Møbler, bordbein, lys og skygger er ivaretatt i bildet slik at rommet ser naturlig ut. Test forskjellige farger og design til ditt rom, og ha det gøy med prosessen! Finn ditt gulv her og last opp rombildet på «myRoom»: https://boen.com/nb-no/produkter/parkett/

Trendy Fiskebensmønster og brede plank

Mønstergulv er hot igjen. Derfor har BOEN utvidet sitt sortiment av klassiske mønstergulv med en Click løsning for Fiskebensmønster. Dette er Fiskebensmønster i større dimensjoner (14x138x690 mm) som gir leggeren mulighet til å velge mellom legging som flytende gulv med Click system eller å legge som nedlimt gulv.

Miljobilde_Eik Adagio-800x600.jpg

Bilde: Eik Adagio fra Boen i trendy fiskebensmønster.

Kährs
Kährs ble grunnlagt 1857 i de dype skogene i Sør-Sverige. I dag er det et av verdens eldste gulvfirmaer. Vår nøkkel til suksess er vår dype lidenskap for å skape vakre gulv, forankret i solid håndverk og et konstant fokus på kvalitet, med en innovativ fabrikk beliggende i Sør-Sverige med fokus på kvalitet, miljø, bærekraft og holdbarhet.

Vi kan ikke stoppe gulv fra å bli skitne - men vi kan gjøre dem lettere å rengjøre
Med en ny behandling av overflaten på våre mest solgte lyse tregulv, tillater det disse gulvene å tåle smuss i større grad enn før med en opprettholdt autentisk trefølelse. Smusset er nå lettere å fjerne, da det legger seg mer overflatisk på overflaten av gulvet, noe som gjør det enklere å rengjøre. Noen av våre mest solgte lyse tregulv; Kährs Eik Classic Nouveau Snow, Kährs Eik Classic Nouveau Blonde, Kährs Eik Limestone og Kährs Eik Creme.

Miljobilde_Oak Nouveau_Kahrs-800x600.jpg

Bilde: Her ser du et par av de mest solgte tregulvene fra Kährs; Oak Nouveau Blonde og Oak Nouveau Snow.

Pergo oppfant det første laminatgulvet i 1977, og har siden det vært lidenskapelig opptatt av innovasjon og produktutvikling. I dag er vi en komplett gulvleverandør med et stort tilbud innen kategoriene laminat, vinyl og parkett samt alt av tilbehør til gulv. Vi er stolte av vårt skandinaviske opphav, og bruker dette som et kompass når vi utvikler nye gulv med bærekraft, kvalitet og design i fokus.

Lillehammer – en sensasjonell fra Pergo!

I begynnelsen av 2021 lanserer vi vår nye laminat-serie Lillehammer! Med denne serien tar vi laminatkategorien til et helt nytt nivå, med flotte dekorer og naturtro detaljer. Gulvet kommer i formatet 1380 x 212 mm, og med fas på alle fire sider.

Dette er Pergo Sensation Lillehammer:

  • Dypere, naturtro utseende og følelse
  • Kvister, sprekker og naturlig finish
  • Nye, raffinerte faser
  • Pergo slitestyrke helt ned i fasen
  • AquaSafe-teknologi for overlegen vannbestandighet

Og husk at alle laminatgulv fra Pergo er svanemerket.

Miljobilde_Lillehammer_Pergo-800x600.jpg

Bilde: Her ser dere et bilde av laminatgulv-serien Lillehammer fra Pergo, med fokus på flotte dekorer og naturtro detaljer.