Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Lyst på både utebod og hagestue?

Det er nok mange som kunne tenke seg litt mer oppbevaringsplass til ting som gressklippere og hageredskaper. Samtidig er det ikke så rent få som også drømmer om en hagestue der det er mulig å sitte i skyggen på de varmeste dagene, eller kunne nyte grillmaten selv om det skulle komme en regnskur.

Kanskje det aller beste hadde vært om du kunne slå to fluer i én smekk? Ett bygg som både inneholder hagestue og en utebod, med andre ord. Det er faktisk mulig – for Talgø leverer nemlig dette i byggesett som er utrolig enkle å montere og gir deg stor fleksibilitet. Standardmodellen leveres med en hagestuedel på 240 x 360 (8,6 m2) og bod på 240 x 240 (5,8 m2), og via Talgøs Byggmodul kan du enkelt speilvende byggesettet slik at bod/hagestuedel kommer på den siden som passer deg best.

Det er også fullt mulig å bruke byggmodulen til å gjøre endringer i størrelsesforholdet mellom bod og hagestuedel. Vil du at hagestuen skal være litt større, kan du fint endre størrelsen på boden til 120 x 240 eller så lite som 60 x 240. En bod på 60 cm. kan for eksempel være godt egnet hvis behovet først og fremst er å oppbevare puter og annet utstyr til hagestuen i umiddelbar nærhet. Velger du å gå for en større bod, får du imidlertid også plass til gressklipperen, større hageredskaper, potter, sekker med jord og liknende.

For best mulig utnyttelse av plassen, uansett størrelse på boden, er det alltid viktig å bruke veggene til oppheng og hyller. Det finnes mange smarte løsninger for oppbevaring på vegg som bidrar til å gi deg langt mer oppbevaringsplass enn du kanskje hadde sett for deg.

hagestue-1806-gra-tmt-00176_jpg.jpg

Det er enkelt å sette opp både hagestue og utebod når du benytter deg av Talgø sine byggesett.

Ferdig tegnet og kappet


Kombinasjonsmodellene, som både er hagestue og bod i samme bygg, er svært enkle å montere, da de kommer i byggesett der materialene leveres som ferdige elementer. Alt av festemateriell følger dessuten med, slik at du ikke trenger å tenke på hvilke dimensjoner du skal bruke, eller risikere å gå tom for skruer en søndag formiddag. Ifølge Ole Gulbrandsen hos Byggtorget Krokstadelva, er byggesettene svært enkle å sette opp, selv for dem som ikke har særlig erfaring med å snekre.

– Det er nesten som å bygge Lego, så dette klarer de fleste å gjøre i løpet av en dag eller to, sier han.

Det kan imidlertid være praktisk å være to personer under deler av monteringen – én som holder elementene på plass og én som skrur dem fast.

artikkelbilder_utebod_og_hagestuemidtbilde_2-794x300.png

Talgø leverer en rekke kombinasjonsmodeller som byggesett, her med kombinert hagestue og bod.

Bygg på et fast og stabilt underlag


Byggesettene fra Talgø leveres ikke med gulv, men med bunnsviller som skal monteres på eksisterende terrasse eller betongplatting. Skal du montere dem et sted du ikke har noe slikt fra før, er det best å starte med å lage en markterrasse, slik at du får et fast og stabilt underlag å montere byggesettet på. Det er lurt å lage terrassen en del større enn fotavtrykket på byggesettet, slik at du får litt gulvplass foran eller rundt bygget.

Det er dessuten viktig at terrassen fundamenteres på en skikkelig måte for å unngå at frost og tele lager problemer i løpet av vinteren. Hvordan fundamenteringen bør gjøres, avhenger blant annet av hvilke grunnforhold det er der du skal bygge. Er du usikker, skal du alltid ta utgangspunkt i at det er telefarlige masser der og fundamentere i henhold til det.

– Et bra alternativ er å fundamentere med støperør i papp som fylles med betong. Leier du et jordbor er det fort gjort å lage hull til støperørene, forteller Ole Gulbrandsen hos Byggtorget Krokstadelva.

Trenger du hjelp til å finne den beste måten å fundamentere på, er det bare å svinge innom nærmeste Byggtorget-butikk for en hyggelig byggeprat.

Vi snekres!