Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Mindre vedlikehold med aluminiumskledde vinduer

Anbefaler du vinduer med aluminiumskledning slipper kunden utvendig vedlikehold, og får vinduer med betydelig lenger levetid.

I Norge sverger de fleste fremdeles til tradisjonelle trevinduer. Ettersom vinduer med aluminiumskledning, ofte kalt tre/alu-vinduer, er tilnærmet vedlikeholdsfrie og i enkelte tilfeller har bedre garanti enn vanlige trevinduer, er dette litt rart.

Pulverlakkert aluminium beskytter

Grunnen til at vinduene er tilnærmet vedlikeholdsfrie, ligger i at treverket på utsiden er dekket av pulverlakkert aluminium som beskytter mot sol, regn og vind. Aluminium er i seg selv et materiale som tåler det meste uten å ruste eller forvitre, og når det pulverlakkeres tåler det enda mer. Som regel er det derfor tilstrekkelig med smøring av bevegelige deler én gang i året, i tillegg til å tørke over med en fuktig klut utvendig.

Illustrasjon_vindu_alukledd_norgesvindu-800x600.jpg

Bilde: Aluminiumskledningen ligger utenpå treverket og gir god beskyttelse mot vær og vind. (Foto: Norgesvinduet)

Bedre garantiordninger

Minimalt vedlikeholdsbehov er ikke nødvendigvis den eneste fordelen med tre/alu-vinduer. Hos enkelte leverandører kan kunden få garantiordninger mot sopp og råteskader på opp mot 30 år, ved å velge denne typen vinduer. Til sammenligning er garantien gjerne 20 år på et vanlig trevindu. Men da forutsettes det at kunden vedlikeholder vinduet i henhold til krav i FDV-dokumentasjonen.

Riktig montering er viktig for levetiden

I praksis er det ingen forskjell på å montere et tre/alu-vindu og et standard trevindu. Men det er viktig å huske på at vindsperren skal teipes mot treverket, og ikke mot aluminiumsprofilen. Teipes det mot aluminiumsprofilen vil dreneringssporet tettes og vann som kommer inn mellom profilen og treverket vil ikke slippe ut igjen. Dermed er det fare for råteskader over tid.

Generelt anbefaler vi at du leser monteringsanvisningen fra leverandøren. Her finner du alltid den mest oppdaterte informasjonen og leverandørens anbefalinger til beste praksis.

En god investering i mer fritid

Tre/alu-vinduer koster noe mer enn vanlige trevinduer, men det er viktig å minne kunden på at valg av vinduer bør sees i et langsiktig perspektiv. Fordeles ekstrakostnaden på vinduetslevetid, er det det nesten ikke merkbart.

Vil du vite mer om tre/alu-vinduer eller ta en nærmere kikk på hvordan de er bygget opp, er du alltid velkommen til en hyggelig fagprat hos Byggeriet.