Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Ny høst- og vinterkolleksjon fra Snickers Workwear

Riktig bekledning er alfa og omega når det er kaldt ute – nå har Snickers Workwear kommet med en ny og varm høst- og vinterkolleksjon.

Vanntett softshelljakke

Med 1218 FlexiWork-jakken har Snickers Workwear laget vanntett softshell. Teipede sømmer og vanntett glidelås bidrar til at jakken holder vannet ute, i tillegg til ermer som gir god bevegelsesfrihet slik at du kan jobbe uhindret med hendene over hodet. Jakken har avtakbar hette, som er så tynn at den ikke er i veien dersom den er festet til jakken.

Snickers Workwear_FlexiWork 1218-800x600.jpg

Bilde: FlexiWork 1218 er både vann- og vindtett. (Foto: Snickers Workwear)

Fleece med og uten teddyfôr på utsiden

Snickers Workwear har også lansert to nye fleecejakker – AllroundWork 8021 og FlexiWork 8018. Sistnevnte har teddyfôr innvendig og en glatt utside, mens 8021-jakken har teddyfôr både inn- og utvendig.

Modellen med glatt utside er et godt valg dersom du jobber i støvete omgivelser da støv og bøss ikke fester seg så lett. Begge jakkene egner seg som mellomlag under en softshell-jakke, men kan også brukes som ytterjakke når det ikke er så kaldt.

Undertøy uten ull

Ull er det beste valget å ha innerst mot kroppen når du skal holde varmen. Enkelte sliter imidlertid med at ullen klør, Er du en av dem bør du vurdere AllroundWork 9444 og 9445, som er undertøy laget helt uten ull, men med svært gode fukttransporterende egenskaper. Undertøyet leveres i sett med både under- og overdel.

Snickers_Workwear_Undertoy_Fleece-800x600.jpg

Bilde: Fleecejakken FlexiWork 8018 med glatt utside og undertøyet AllroundWork 9444 som er laget for kalde vinterdager. (Foto: Snickers Workwear)

Ripstop med toveis stretch for stor slitestyrke

Arbeidsbuksen 6972 FlexiWork er laget i Ripstop, som gir store slitestyrke. Normalt leveres Ripstop-plagg med fireveis stretch, men med denne buksen har Snickers fått til Ripstop med toveis stretch. Det er enda mer slitesterkt enn fireveis stretch og er et godt valg for tømrere som utsetter arbeidsbuksene sine for stor slitasje. I baken og skrittet har buksene en forsterket fireveis stretch for god komfort.

Ripstop er bygget opp av mange små firkanter og sørger for at rifter som oppstår begrenses innen én firkant. Du risikerer dermed ikke store rifter i stoffet.

Enkle tips for å holde varmen

Kroppen vår fungerer slik at de kroppsdelene som er dårligst tildekket, er de som gir fra seg mest varme. Skal du holde varmen i kulda bør du altså legge vekt på å dekke til alle deler av kroppen, men det er ofte litt vanskelig på utsatte steder som nakke, håndledd og fingre. Med noen enkle tips blir det litt enklere:

  • Oppbevar hansker nært kroppen når de ikke brukes. Da holder de seg varme og er mer behagelige å ta på seg igjen.
  • Bruke en tynn ullhanske/liner inni hanskene for å holde varmen.
  • Tørk hanskene ordentlig når de er våte. Du kan gjerne vrenge dem når de tørker.
  • Jakker og gensere med pulsvarmer hjelper å holde fingrene varme da de dekker over håndleddet.
  • Bruk hette selv om det ikke regner da den dekker over nakken og forhindrer varmetap. Det kan også være smart å bruke balaklava.

Bruk lag-på-lag metoden

Uansett hva slags klær du bruker, bør du alltid kle deg med tre tynnere tekniske lag fremfor ett tykt lag:

  1. Det innerste laget skal transportere bort fukt slik at kroppen holdes tørr og ventilert. Her bør det brukes ullundertøy eller teknisk undertøy.
  2. Mellomlaget skal isolere ved at det dannes luftlommer rundt kroppen. Til dette laget bør det brukes luftige materialer som fleece eller vatterte plagg.
  3. Det ytterste laget beskytter mot vind og vann. Her bør det brukes vanntette og pustende plagg, eksempelvis en skalljakke.

Andre fordeler ved å bruke tre lag er at det er enkelt å regulere temperaturen ved å ta av eller på plagg. Samtidig gir flere tynne lag bedre bevegelsesfrihet enn ett tykt.

Nyhetene fra Snickers Workwear finner du hos din nærmeste Byggeriet-forhandler.