Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

S-bjelken: Stivere og sterkere

Dagens krav til isolasjonstykkelse i gulv, vegger og tak, betyr også strengere krav til konstruksjonsmaterialene: Med S-bjelken fra Moelven Limtre får du en sterk og stiv splittet limtrebjelke som gir deg riktig bjelkehøyde i ett sjikt.

Sbjelke_Moelven-3840x1200.jpg

S-bjelken er den optimale bjelken for sperrer og bjelkelag, og er beregnet for skjulte konstruksjoner – der den er både rett og nøyaktig å jobbe med.

Moelven Limtre leverer S-bjelken i komplette løsninger som er ferdig bearbeidet med hakk, skråskjæringer og hull. Den kan leveres i lengder opptil 15 meter, direkte til lager eller rett til byggeplass.

Rettheten og stivheten på disse bjelkene er meget bra, og en ekstra bonus er at S-bjelken er lett å feste og tilpasse.

Sparer deg for tid og penger

S-bjelken tar lange spenn. Med denne løsningen får du mindre svinn, kortere byggetid og bruk av standard isolasjon gjør at byggingen går raskere og mer effektivt. Ved å bruke S-bjelken som kantbjelke, får du også bæring over vinduer og dører. Smart, raskt og enkelt.

Sbjelken_Moelven_2-3840x1200.jpg

Bilde: S-bjelken har en standard bredde på 48mm og lagerføres i flere lengder samt seks ulike høyder: 200, 225, 250, 300, 350 og 400 mm. (Foto: Moelven Limtre)

Lett å finne informasjonen du trenger

For en S-bjelke i høyde 300 mm, kan det tas runde hull i diameter opptil 170 mm for ventilasjonskanaler. Hullene må da forsterkes med helgjengede treskruer av typen SPAX-Flat countersunk head, full thread, 4CUT, T-STAR plus i 8 mm. Disse skruene monteres fortrinnsvis fra oversiden på bjelkene.

Sbjelke_ventilasjonskanaler-3840x1200.jpg

Bilde: Grundig testing har dokumentert at en S-bjelke i høyde 300 mm har styrke nok til å ta runde hull i diameter opptil 170 mm for ventilasjonskanaler. (Foto: Moelven Limtre)

Hull skal tas ut sentrisk i forhold til bjelkens høyde, og diameteren på hullet må ikke overskride maksverdien som er oppgitt i tabellen. På limtre.no har Moelven Limtre oversiktlige brosjyrer som gir deg mer av alle detaljene du trenger.

Moelven anbefaler at hulltaking og montasje av skruene gjøres ferdig i fabrikken, slik at bjelkene er montasjeklare når de blir levert på byggeplass. Riktig montering og plassering av skruene er svært viktig, og det tillates inntil 2 hull i hver bjelke mellom opplegg.

Kontakt gjerne din lokale Byggeriet-avdeling for å få vite mer om hva S-bjelken kan gjøre for ditt neste prosjekt!

Fakta om S-bjelken

  • En splittet limtrebjelke i styrkeklasse GL 28cs.
  • Produsert av lokalt råstoff.
  • Bredde: 48 mm.
  • Høyder: 200 mm,225 mm, 250 mm, 300 mm, 350 mm og 400 mm.
  • Lengder opptil 15 meter.
  • Kan leveres ferdig bearbeidet.
  • Lagerføres i de mest brukte dimensjonene i faste lengder som 5 m og 6 m.