Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Slik får du orden i oppbevaringen

De færreste kan trolig skryte på seg at de har for mye oppbevaringsplass, og ofte er det ganske vanskelig å finne frem til ting på både loftet, i kjelleren og i garasjen. Disse utfordringene kan løses forholdsvis lett hvis du skaffer deg gode og smarte oppbevaringsløsninger.

Ifølge Geir Jensen hos Tommy Jensen i Åndalsnes er første bud å få ting opp fra gulvet.

– Skaff deg noen hyller eller reoler så du kan stable trygt i høyden og frigjøre gulvplass, sier han.

Med frigjort gulvplass vil rommet oppleves luftigere, mer oversiktlig og det blir lettere å bevege seg rundt. Dessuten er det enklere å få ut en eske eller boks fra en hylle enn midt i en stabel som står på gulvet.

Reoler og hyller finnes i en rekke ulike bredder og høyder, inklusive hjørneløsninger som lar deg utnytte plassen i hjørnene best mulig. På mange reoler kan du flytte hylleplatene opp og ned etter eget ønske for å utnytte plassen maksimalt.

– En del velger dessuten å bygge sine egne hyller for å få det akkurat som de vil, forteller Geir hos Tommy Jensen i Åndalsnes.

Når du er i gang med å flytte ting opp fra gulvet, er det lurt å tenke på hva du bruker mest og la disse tingene være lettest tilgjengelige. Ofte vil det variere fra årstid til årstid, så et tips kan være å rotere litt gjennom året.

Gjennomsiktige kasser gir god oversikt

For å finne det du leter etter på kortest mulig tid er det lurt å bruke gjennomsiktige oppbevaringsbokser. Da kan du se hva som er inni uten å åpne eller flytte på boksene. Et ekstra tips er å sortere innholdet i boksene slik at ting som hører sammen, faktisk ligger sammen. Det gjør det enda enklere å finne ting.

Har du allerede tette bokser til oppbevaring, kommer du også langt ved å merke dem. Bruk gjerne merkelapper eller tape som du skriver på, så er det enkelt å fjerne merkingen ved behov.

Bruk veggene og taket. Ikke alle ting passer inn i hyller, sånn som lange gjenstander som ski og uhåndterlige ting som dekk.

– Til ski kan du skaffe deg egne skistativ og dekkene kan du henge på kroker på veggen. Også hageredskaper som river, feiekoster og liknende kan være lurt å plassere på veggmonterte oppheng, sier Geir.

Lange gjenstander kan også plasseres oppunder taket. Til det kan du bruke redskapsholdere som skrus fast i selve taket eller høyt på veggen. I garasjen er det ofte plass mellom taksperrene eller bjelkene mot loftsetasjen. Fester du et par lekter med passelig avstand mellom sperrene eller bjelkene kan du oppbevare lange gjenstander der.

– Bare husk på at oppbevaringen ikke kommer i veien for garasjeporten, sier Geir Jensen fra Tommy Jensen i Åndalsnes.

Orden i verktøyet

Mye av verktøyet du bruker er elektrisk og ligger i egne kofferter som kan organiseres i en hylle, men du har helt sikkert også en del håndverktøy. Om det ligger i en verktøykasse, har du kanskje opplevd å måtte tømme hele kassen for å finne det du leter etter? Da kan det være bedre å skaffe seg verktøytavler med kroker. De kan tilpasses og utvides etter behov og gjør at du alltid har god oversikt over verktøyet ditt.

Det finnes egne løsninger som både gir deg verktøytavler, skuffer, arbeidsbenk og hyller i én og samme enhet. Rett og slett en liten arbeidsstasjon.