Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Slik får du spa-stemning på badet uten å gjøre en full renovering

De siste 10-20 årene har det dukket opp mange hoteller og andre plasser der du kan få en skikkelig spa-opplevelse med boblende vann, skum, massasjebad og alt mulig rart. Samtidig er det ikke gitt at alle har lyst til å dra ut av huset for å få spa-opplevelsen. Det kan både være langt å reise og en forholdsvis dyr fornøyelse. Så hvorfor ikke ta spa-opplevelsen hjemme? Det er faktisk mulig uten å renovere hele badet, men kun ta noen ganske enkle grep.

Det første grepet er å rydde. Stikker du innom et spa eller to, legger du nemlig fort merke til at det er ryddig og strippet for elementer som bidrar til å gi et forstyrrende inntrykk. Det er ikke dermed sagt at du skal fjerne alle tingene fra badet, men du trenger ikke nødvendigvis å ha alt stående fremme i åpne hyller og skap. Kjøper du deg noen bokser eller kurver å legge alle småtingene i, blir det fort vesentlig mer orden og ryddig på badet. Kanskje du også kan plassere skittentøyskurven i et skap eller flytte den til et annet sted i huset?


Uansett hva du gjør– poenget er å legge ned en innsats som fører til at badet blir et sted der du kan slappe av i stedet for å få følelsen av å tråkke inn i et arbeidsrom. Og et ryddig bad er på ingen måte noe å forakte i hverdagen for øvrig, sant?

shutterstock_1646024914.jpg

Farger, lys og lukt


Andre ting man kan vurdere, er å gjøre noe med fargene. Vil du etterlikne et spa, bør du holde deg til mørke jordtoner, grønt og himmelblå. For å gjøre noe med fargene, trenger du på ingen måte å rive ned fliser på veggene eller gulvet og erstatte dem med nye i en annen farge. Ofte holder det å kjøpe noen nye håndklær, og gjerne sette inn en grønn plante eller to for å gi litt naturlig liv og farger. Planter som egner seg godt på et bad er eksempelvis zamioculcas, flamingoblomst, kaktus, vindusblad og bostonbregne. Fargene på kurver og bokser kan også brukes til å fargesette badet, men går du for naturlige materialer med naturlige farger understreker du det organiske inntrykket i enda større grad.


Spa-følelsen handler også om lys og lukt, og det er svært sjelden du kommer ut for et ekte spa med full flombelysning og lukten av vaskemiddel. For å få den rette stemningen bør du ha dempet, varmt lys. Da er det selvsagt en stor fordel om du har belysning som kan dimmes. Har du ikke det fra før av, koster det ikke all verden for en elektriker å montere slikt. Lys som kan dimmes er også en fordel i andre sammenhenger, da det lar deg justere lyset til akkurat det nivået som passer. For eksempel er det ikke alle som ønsker seg flombelysning på badet når de tusler i dusjen før jobb.


Den riktige lukten på ditt eget spa kan du for eksempel ordne med å kjøpe et duftlys eller to, eventuelt klassisk røkelse. Lukten er selvsagt helt opp til deg, men poenget er å lage en atmosfære og stemning som er ulik den du møter på badet til daglig. Nettopp det får du til med dempet belysning, stearinlys med gode dufter og orden i hyllene. Legger du til litt musikk, er du trolig så nær den ultimate spa-opplevelsen i ditt eget hus som du kan komme.