Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

GARDEROBE – Slik får du en praktisk garderobe

Det finnes hyller, kurver, kroker og annet smart tilbehør for klesoppbevaring spesielt tilpasset det du skal oppbevare, uansett om du har mange skjorter, sko, gensere eller tilbehør. Skulle du ønske å endre oppbevaringsløsningen din kan du omorganisere og bygge på den hele livet. Du vil oppleve at når alt har sin faste plass, vil du få en enklere hverdag.

Garderobesystemer

Veien til drømmegarderoben er kortere enn noen gang. Byggeriet har flere oppbevaringssystem, både for vegg, dør og gulv. Velg en garderobeinnredning som passer til ditt rom og dine behov. Sortimentet rommer et stort utvalg av lekre detaljer og tilbehør som gir en elegant og praktisk garderobe. Start med å velge system, så innredningsfarge, og så kan du legge til alt du trenger av oppbevaringsfunksjoner til slutt.

Klikk-inn system topphengt

Topphengt innredning er det mest populære og ikoniske av monteringsalternativene for Elfa's Klikk-inn-system. Alt henger på bærelisten. Skru bærelisten på veggen. Hekt hengeskinnene på bærelisten, og fullfør med tilbehørsfunksjoner for å oppbevare f.eks. klær, redskaper eller til oppbevaring på vaskerommet. Siden Klikk-inn-systemet kan kappes til ønsket størrelse, passer det i alle rom der det er vanlige veggflater. Her har du maksimal fleksibilitet og holder gulvet fritt.

Klikk-inn-system frittstående

Frittstående innredning er et av monteringsalternativene for Klikk-inn-systemet. Det er en gulvbasert løsning der du klikker på plass alle oppbevaringsfunksjonene. Dette alternativet er ideelt dersom du ikke kan - eller vil - skru systemet ditt direkte på veggen. Det kan være at veggen ikke tåler vekten, det er et vindu i veien, eller at du ikke vil lage skruehull. Frittstående Klikk-inn-system kan også fungere som romdeler, ettersom de gulvstående skinnene er dobbeltsidige. Legg til de funksjonene du trenger til f.eks. klesoppbevaring, garasje eller vaskerom.

Kurvsystem

Et gulvbasert system bygget opp av gavler, tverrstang og kurver. Kan f.eks. plasseres i klesskap eller på vaskerom, frittstående med hjul eller stativføtter. Sett sammen flere kurvstativ og legg til tilbehør for å lage et system som passer dine behov og ditt rom, f.eks. under trappen. Kurver kan også monteres i eksisterende garderober og skap med våre glidelister.

Designutvalg

Fem steg for å komme i gang med garderobeplanleggingen

Ofte er det å komme i gang halve jobben. Det samme gjelder når du skal planlegge garderoben din. Før du starter planleggingen av hvor mange hyller, kurver, skohyller etc. du trenger, gir vi deg noen enkle steg-for-steg-tips.

  • Ta et før-bilde. Det er kjekt å ha når du planlegger løsningen din, men også for å sammenligne med når resultatet er ferdig.
  • Skriv ned mål på rommet. Helst på en enkel skisse der du også tegner inn dører, vinduer, varmekilder etc.
  • Sorter bort klær du ikke bruker og som tar opp plass. Selg, kast eller gi bort.
  • Katalogiser klærne dine ved å lage en oversikt over hvor mange topper, bukser, skjørt, kjoler, sko osv. du har. Det vil gjøre planleggingen enklere.
  • Nå kan du starte planleggingen! Lag en skisse i Elfa eller Langlo sine nettbaserte planleggingsverktøy eller besøk din nærmeste Byggeriet-butikk så hjelper vi deg å designe din oppbevaringsløsning.

Prøv planleggingsverktøy for å se mulighetene

For deg som vil forberede en ny garderobeløsning før du kommer til oss i Byggeriet, kan du besøke de nettbaserte planleggingsverktøyene til våre forhandlere.

I Langlo Designer kan du enkelt velge innredning og fronter. Trådkurver, skuffer, strykebrett, nedtrekkbar garderobestang, skostativ og andre elementer byttes og flyttes med få tastetrykk. (Merk at de oppgitte prisene er veiledende og kan avvike fra lokal forhandlerpris.)

I Elfa sitt planleggingsverktøy kan du enkelt med ”drag and drop” planlegge alt fra en liten bokhylle til en fullskala garderobe – komplett med innredning og skyvedører. (Husk at prisene i verktøyet er ca priser. Vi anbefaler at du kontrollerer produktene i den plukklisten programmet lager, ettersom avvik fra løsningen du har tegnet kan forekomme.)

Tips til en praktisk garderobeløsning

Her er noen smarte tips du kan ta med deg i planleggingen av en praktisk garderobe, for full utnyttelse av plassen og god oversikt over klærne dine.

Få god oversikt over klærne dine ved å kombinere hyller med ulik dybde

Takket være det åpne og luftige designet gir Klikk-inn-systemet deg full oversikt over klærne dine. For å gjøre det enda enklere å holde det ryddig bør du planlegge med hyller tilpasset dybden på det du skal oppbevare. Smale hyller, forholdsvis tett på hverandre gjør det enklere å beholde oversikten, finne ting og se hva du har i garderoben.

Hold gulvet fritt

Velg en topphengt løsning. Det gir rommet en luftig følelse, og gjør det enklere å holde rent.

Heng så mye som mulig

Heng så mye som mulig, gjerne i to høyder. Fordelene med det er ekstra plass, enkel tilgang og krøllfrie klær. Heng klærne helt inn i hjørnet for å utnytte plassen maksimalt.

Oppbevar ting etter hvor ofte du bruker dem

Oppbevar ting du bruker sjelden som kofferter, ekstra sengetepper eller sesongoppbevaring høyest oppe i oppbevaringsløsningen. Ha tingene du bruker daglig innen rekkevidde i en praktisk høyde. Hverdagsklær bør for eksempel være lettere tilgjengelig enn festklær.

Enkel tilgang til det du bruker ofte

Morgenkåper, jeans og klær du bruker ofte, kan henges på kroker i, eller på siden av, oppbevaringsløsningen din.

Oppbevar klærne dine etter kategori

En smart måte å oppbevare klærne dine på er å dele opp løsningen i seksjoner til jobb, fritid og fest. Alternativt kan du sortere dem etter farge eller type plagg. For å bevare et ryddig uttrykk bør du velge like kleshengere i hele garderoben.

Lag et system for regelmessig sortering av ubrukte klær

En smart måte å oppbevare klærne dine på er å dele opp løsningen i seksjoner til jobb, fritid og fest. Alternativt kan du sortere dem etter farge eller type plagg. For å bevare et ryddig uttrykk bør du velge like kleshengere i hele garderoben.

Utnytt plassen under skråtaket

Rom med skråtak er vanlige i hjemmene våre, og kan være en utfordring å innrede. Det fleksible Klikk-inn-systemet fra Elfa passer overalt, inkludert under skråtaket.

Avstand

For oppbevaring av brettede klær er anbefalt avstand mellom hyllene 35 cm. Da blir det lettere å holde orden på stablene.

Heng eller brett buksene dine

Jeans kan oppbevares brettet eller rullet sammen, mens mer formelle bukser bør henge på en uttrekkbar buksehenger. Den holder dem adskilt, enkle å finne, krøllfrie og de opptar mindre plass enn på kleshengere.

Tilfør ro og utnytt plassen med skyvedører

Ved å dekke til garderoben din gir skyvedører en behagelig ro på soverommet. De krever ikke plass for å åpnes, noe som betyr at du har full bruk av gulvplassen helt inntil garderoben. Du kan bruke gulvplassen til et nattbord, en plante eller en lenestol. Du kan velge mellom mange design, farger og materialer på skyvedørene. Finn ut mer om mulighetene med skyvedørene her.