Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Spikerpistoler som setter driftsstabilitet i høysetet

Med den nye Xi-serien har Paslode gjort gassdrevne spikerpistoler lettere, mer ergonomiske og enklere å bruke.

De fleste snekkere har blitt helt avhengige av avanserte verktøy for å gjøre jobben på en effektiv, behagelig og mest mulig nøyaktig måte. Spikerpistoler er ett eksempel på et verktøy de fleste ikke klarer seg uten, og irritasjonen kan fort bli stor dersom du stadig må fikle med fastkilte spiker eller opplever at de fusker når værforholdene blir litt barske.

Paslode har levert kvalitet innen spikerpistoler siden slutten av 50-tallet, og var først på markedet med en slangefri spikerpistol på 80-tallet. Siden den gang har verktøyene blitt videreutviklet i tett samarbeid med håndverkere, og de siste skuddene på stammen er de tre gassdrevne spikerpistolene i den nye Xi-serien:

  • IM90Xi – som tar 50-90 mm spiker
  • IM100Xi – som tar 63-100 mm spiker
  • PPN50Xi – beslagsspikerpistol til bygningsbeslag, byggvinkler, hullplater og bjelkesko
Miljøbilde_IM90Xi_Paslode-800x600.jpg

Bilde: IM90Xi tar 50 – 90 mm spiker og er en pistol som passer de fleste bruksområder på byggeplassen. (Foto: ITW Construction Products AS)

Færre avbrudd i arbeidshverdagen

Med Xi-serien har Paslode tatt viktige grep for å gjøre din bruk av spikerpistoler enda mer problemfri. Der fastkilte spiker kan være en utfordring på andre spikerpistoler, er det lett å håndtere en med Xi-pistol. Det skyldes at magasinet i sin helhet kan løsnes fra pistolen uten bruk av verktøy. Dermed kommer du enkelt til for å fjerne spikeren som har satt seg fast.

Alle spikerpistolene er dessuten laget for bruk året rundt og under alle værforhold. Verken kulde, regn eller høye temperaturer står i veien for produktiviteten. Vinterstid kan de brukes i temperaturer ned mot 15 minusgrader uten at funksjonalitet eller kraft påvirkes. I tilsvarende temperaturer kan både batteri- og trykkluftpistoler få utfordringer.

At pistolenes ergonomi har blitt bedre gjennom lavere vekt, nytt grep og bedre balansering, gjør også at du kan jobbe lenger uten å bli sliten i armene, samt at det reduserer risikoen for belastningsskader over tid.

Miljøbilde_Spikerpistol_Xiserien_Paslode-800x600.jpg

Bilde: Lavere vekt og bedre ergonomi gjør det mer behagelig å bruke spikerpistoler i Xi-serien. (Foto: ITW Construction Products AS)

Intelligent teknologi forlenger batterilevetiden

For å gjøre det enklere å planlegge lading av batteri og bytting av gasspatron, har Paslode laget en smart måler for batteri- og gassnivå. Den gir et tydelig varsel når du har 300 skudd igjen før batteriet må lades opp eller gasspatronen må byttes.

Med 13 000 skudd per lading går det imidlertid en stund mellom hver gang du trenger å lade. Batterilevetiden forlenges dessuten ved at Xi-verktøyene er utstyrt med Paslodes Start & Go-teknologi, der en bevegelsessensor sørger for at batteriet ikke lades ut dersom pistolen ligger i ro. Dermed kan du være sikker på at batterinivået er uendret når du plukker opp pistolen igjen etter å ha latt den ligge en stund.

Skulle du likevel komme i beit, holder det med 10 – 15 minutter lading for å få strøm til en hel arbeidsdag. En full opplading tar omtrent halvannen time. På Xi-modellene er batteriet plassert over i stedet for under gasspatronen, noe som gjør det enklere å få det ut.

Når det kommer til gasspatroner, anbefaler vi at du bruker originale produkter fra Paslode. Ved å bruke deres gass reduseres vedlikeholdsbehovet, og pistolen får lenger levetid. Du får gass med på kjøpet dersom du kjøper spiker fra Paslode.