Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggeriet-butikk

Syrefaste fasadeskruer uten blinkende finish

Fritiden vår får stadig større betydning, men de færreste har mulighet til å jobbe mindre for å få flere timer fritid i løpet av døgnet.

For mange er imidlertid løsningen å velge byggevarer som gjør at fritiden ikke må brukes på kjedelige og tidkrevende vedlikeholdsoppgaver som maling eller beising. Det er én av grunnene til at stadig flere velger vedlikeholdsvennlig kledning som royalimpregnert eller termotre når de skal bygge nytt eller rehabilitere.

Dessverre viser erfaringene at mange bruker feil festemidler til vedlikeholdsvennlige materialer, og konsekvensen er ofte at fasaden blir skjemmet av rennemerker fra festemidlene. Grunnen til dette, er at det oppstår en kjemisk reaksjon mellom stålet i festemidlene og impregneringsvæskene som er blitt brukt til å behandle kledningsbordene på fabrikk. Det er imidlertid veldig enkelt å unngå denne typen problemer, og løsningen ligger i å bruke syrefaste fasadeskruer fra ESSVE som ikke er med på å danne kjemiske reaksjoner.

ESSVEs fasadeskruer byr imidlertid også på andre fordeler, og det dreier seg både om estetiske og mer tekniske egenskaper. For deg som skal montere kledningen og skru inn hundrevis av skruer i løpet av en dag, er det trolig viktig at de er lette å skru inn. De har en fiberskjærende spiss som sørger for at skruene trenger lett inn i alle typer materialer. Det sparer du krefter på i løpet lange dager, og over tid vil det skåne deg for belastningsskader i både armer og skuldre.

Syrefaste skruer er dessuten svært hardføre og tåler store belastninger. De er blant annet seigere enn andre typer skruer, noe som betyr at de kan ta opp ganske store bevegelser uten å ryke. Slike bevegelser kan eksempelvis oppstå når solen steker på fasaden. Fasadeskruene har dessuten en klemkant på skruehodet som sørger for at fukt ikke kan trenge inn.

fasade2.jpg


Foto: ESSVE. Fasadeskruer med fargede hoder glir pent inn og løfter totalinntrykket.

Skruehoder som matcher fargen på fasaden

Skruehodene på ESSVES fasadeskruer har også estetiske kvaliteter mange vil sette pris på. Ettersom flere bruker vedlikeholdsvennlige, mer kostbare materialer til fasaden, legges det nemlig større vekt på totalinntrykk og kvalitet. Da er ikke nødvendigvis blanke, syrefaste skruer det beste valget. Det betyr nemlig at rader med skinnende skruehoder vil fremtre på fasaden, og det er det ikke alle som er interessert i.

Derfor har ESSVE, i samarbeid med de største trelastprodusentene på det norske markedet, utviklet fasadeskruer med fargede senkehoder som matcher de mest populære kledningsfargene - hvit, lys grå, brun, og svart. Ved å bruke fargene skruehoder blir skruene tilnærmet usynlig på fasaden, og svarer på kvalitetsbevisste kunders ønske om et helhetlig totalinntrykk. Om fargen på skruehodet ikke er av spesiell betydning, finnes skruene selvsagt også i blank utførelse.

En annen skrue du skal vite om, er fasadeskruer med sylindrisk hode. Hodet på disse skruene er svært lite og når de skrus inn blir hodet nærmest usynlig til tross for den blanke overflaten. Fasadeskruer med sylindrisk hode har, på lik linje med gulvskruer, en gjenge like under hodet. Denne gjengen sørger for svært god klemkraft mot underliggende konstruksjon og sikrer langvarig holdbarhet.