Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

test

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggeriet-butikk

Velg riktig arbeidstøy og sko på varme dager

Når kvikksølvet kryper langt oppover på gradestokken, kan det rett og slett bli ubehagelig å gjøre et ærlig dagsverk. Særlig hvis du bruker klær som ikke er egnet for arbeid i varmen.

Hvis du vil unngå å bli klam og våt i varmen, bør du velge klær og sko som er laget av lette materialer og som har god ventilasjon. De transporterer nemlig bort fukt og gjør at klærne tørker raskere.

LiteWork for varme arbeidsdager

Vil du ha arbeidstøy som virkelig duger, bør du se nærmere på utvalget til Snickers Workwear. Her finner du kvalitetsklær som passer til alle sesonger – selvsagt også til sommerbruk. I fjor ble LiteWork-kolleksjonen, en serie arbeidstøy beregnet på arbeid i varmt vært, lansert. Alle LiteWork-plagg er tekniske plagg laget av lette materialer som sørger for god ventilasjon og komfort. De er blant annet utstyrt med 37.5®-teknologi som fanger og frigjør fuktighet for avkjølende og tørr arbeidskomfort. Her snakker vi med andre ord om en kombinasjon av lette materialer og den beste teknologien for å transportere bort fukt. Det er dessuten verdt å nevne at LiteWork-plagg har fireveis stretch og UV50-beskyttelse for å hindre solbrenthet.

Nytt av året er at kolleksjonen er utvidet med shorts, arbeidsskjorte og bukser. Buksene er spesielt beregnet for dem som ikke har lov til å bruke shorts på arbeidsplassen, men er også et godt alternativ dersom du har behov for å bruke knebeskyttere på varme arbeidsdager. Et tips til deg som har behov for knebeskyttere og som ikke kan bruke shorts, er forresten å bruke piratbukse. Da får du plass til knebeskytterne, samtidig som du får god ventilasjon.

Sommerklær med synlighet

Snickers Workwear har også lansert arbeidsklær med navnet Neon. Det er et utvalg klær som gjør deg godt synlig, men som ikke er klassifisert i henhold til synlighetsklasser. Poenget med disse klærne er å gi et alternativ til dem som ønsker å være mer synlig, men som ikke jobber på byggeplasser der det stilles formelle krav til synlighetsklasser. Neon-klær finnes både som t-skjorter, gensere, jakker og vester.

6151-2505-9079_1_4.jpg


Foto: Hultafors Group AS. Neon-arbeidstøy er et godt valg for dem som vil være litt mer synlig på arbeidsplassen.

Er det behov for synlighetsklassifiserte sommerklær, finnes det alternativer i både AllroundWork-, FlexiWork- og LiteWork-seriene. Kolleksjonene omfatter shorts, poloskjorter, t-skjorter og piratbukser med utmerket synlighet, samtidig som de er bedre ventilert og lettere.

PS! Husk at arbeidstøy som LiteWork er tekniske plagg. For å unngå at de skal lukte vondt, må du ikke vaske dem med tøymykner. Det fører nemlig til at porene i stoffet tettes og at vond lukt oppstår.

Lette og pustende vernesko med fantastisk demping

Når vi sier vernesko, er det nok mange som tenker på klumpete, ubehagelige og tunge sko. Slik er det på ingen måte lenger. I dag er det fullt mulig å få tak i vernesko som både ser bra ut, er gode mot føttene dine og som er utrolig behagelige å ha på seg gjennom lange og varme arbeidsdager der du står og går mye.

Ifølge Hultafors Group Norge, produsent av Solid Gear vernesko, er det viktig å ha vernesko som er luftige og har god pusteevne på varme dager. Føttene holdes tørre selv om det er klamt og varmt. I Solid Gear-sortimentet finner du vernesko som ivaretar dette da skoene har svært god ventilering, samtidig som de er lette og behagelige. Skoene er laget i mesh eller Starknit, materialer med gode pusteegenskaper. I tillegg har de innersåler med PU-skum som både er fukttransporterende og pustende. Eksempler på luftige og lette vernesko fra Solid Gear, er Tempest og Bushido Glove.

Det er også verdt å nevne Solid Gear Revolution 2, som bruker den siste ETPU-teknologien for demping. Det vil kort fortalt si at jo mer du trykker på, dess mer demping får du tilbake. Dempingen slites heller ikke ut på samme måte som vanlig demping, og gjør dermed at du får en sko som beholder egenskapene sine lenger enn andre sko. Passformen er også god, og når du tar den på kan det nesten sammenliknes med å stikke foten nedi en sokk. Ifølge Hultafors Group AS, har tilbakemeldingene på Revolution 2 vært svært gode, så det er tydelig at skoen fyller et behov blant håndverkere.

solid-gear-revolution-2_2.jpg

Foto: Hultafors Group AS. Solid Gear Revolution 2 er en meget behagelig vernesko som byr på den beste dempingen som finnes.

Sortimentet til Solid Gear vil bli utvidet til arbeidssko uten vern i løpet av 2021. Det er et godt alternativ på byggeplasser der det stilles krav om godkjente arbeidssko, men der vern ikke er nødvendig. Disse skoene vil ha den samme dempingen som Revolution 2.

Vårt tips er at du sørger for at det investeres i arbeidsklær og sko som legger best mulig til rette for arbeid i varmen. Det har mye å si for både effektivitet og komfort, og når det gjelder sko kan det ha mye å si for helsen. Stikker du innom din nærmeste Byggeriet hjelper vi deg gjerne med å finne produktene som passer deg best.